Dilovası, destek gecesinde kenetlendi

Dilovası, destek gecesinde kenetlendi

   Dilovası Belediyespor yönetimi tarafından düzenlenen destek gecesi önceki gün Tavşancıl Restaurant'ta gerçekleşti.Destek gecesine Dilovası...

 

 

 

Dilovası Belediyespor yönetimi tarafından düzenlenen destek gecesi önceki gün Tavşancıl Restaurant'ta gerçekleşti.

Destek gecesine Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Dilovası Belediye Spor Kulüp Başkanı Kemal Memiş ve yönetimi, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon (KASFK) Başkanı Murat Aydın, AK Parti Dilovası İlçe yönetimi, Altıntel Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Sebahattin Yaşa, STK temsilcileri, futbolcular ve vatandaşlar katıldı.

200 FUTBOLCUMUZ VAR

Düzenlenen destek gecesinin açılış konuşmasını yapan Dilovası Belediyespor Kulüp Başkanı Kemal Memiş, "Kulübümüz 1987 yılında kurulmuş ve çeşitli alanlarda özellikle futbolda Kocaeli de tanınmış bir takımız. Şuan amatör spor kulübümüzde yaklaşık 200 tane lisanslı sporcumuz var. 8 tane futbol takımımız var.

ALT YAPIYA ÖNEM VERDİK

Üç yıldır sürdürdüğümüz kulüp başkanlığı yönetimimizde özellikle alt yapıya özen göstermeye çalıştık. Spor gençlerin iyi alışkanlıklar edinmesi, sosyalleşmesi ve psikolojik olarak gelişmesi için çok önemlidir. Bizde bu bilinç ile gençlerimizin spora eğilmeleri için çalışıyoruz. Dilovası Belediyemiz tarafından başlatılan yaz spor okulları ile çocuklarımızı daha genç yaşta Dilovası Belediyespor bünyesine katmaya çalışıyoruz.

DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Takdir edersiniz ki başarı insanları çeker, ama başarısızlıklar da itici olur ve kimse sahiplenmek istemez. Alt yapıya verdiğimiz değerin meyvelerini yavaş yavaş almaya başlıyoruz. Bu yıl U-15 ve U-17 takımlarımız kendi gruplarında şampiyon oldular ve şampiyonluk kupalarını kulübümüze getirdiler. Kendilerini kutluyor ve teşekkür ediyorum. Kulüp başkanlığı ve sporla uğraşmak çok meşakkatli bir iş, konuşmak eleştirmek çok kolay. Amatör spor kulüpleri kendilerine ait olan gelirleri kaynakları olan spor kulüpleri değildir. Spor faaliyetlerini sürdürebilmesi için sponsorluklarla ve bazı destekler ile mümkündür.

PROJE ÜRETEREK DESTEK İSTEYECEĞİZ

Dilovası çok ciddi sanayi ve ticaret kenti. Böyle bir kentte özellikle amatör spor kulüplerinin hiç bir maddi sıkıntısı olmaması gerekirdi. Ama işin rengi böyle değil. Çoğu zaman yönetici arkadaşlarımız ellerini ceplerine atarak mücadeleyi sürdürmektedir. Tabi burada bir iletişim eksikliği olduğunu düşünerek öncelikli olarak çuvaldızı kendimize batıralım dedik. Üç yıllık görev sürecimizde çok fazla sanayiciye ve kurumlara gitmek istemedik. Yanlış anlamaları önlemek için neler yapabilir diye düşünerek doğrudan maddi destek istemek yerine bundan sonra çeşitli projeler üreterek destek almak için çalışacağız."dedi.

GENÇLERE SAHİP ÇIKALIM

Şampiyon futbolcuları kutlayarak konuşmasına başlayan KASFK Başkanı Murat Aydın, "Kulüp Başkanımız Kemal Memiş bey amatör sporun çok zor şartlarda hayatta kalmaya çalıştıklarını anlattı. Evet gerçekten anlattıkları çok doğru amatör spor kulüplerimiz zor şartlarda ayakta kalmak için çabalıyor. Amatör sporlar gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmesini engelleyici önemli bir faktördür. Amatör spor kulüplerinde yöneticilik yapmak gerçekten çok zor. Gençlerin sorumluluklarını almak, onları yetiştirmek gerçekten çok zor bir iştir. Amatör kulüplerimize yapılacak her türlü destek ve bağış gençlerimiz için çok önemlidir. Kentin de amatör sporuna ve gençlerine destek olması çok önemlidir. Dilovası'nın gençlerinin başarısı alınan desteklere bağlıdır. Bugün burada U15 ve U17 takımlarımızın şampiyonluklarının da kutluyoruz. Şampiyon olan gençlerimizi ve yöneticilerini kutluyorum."dedi.

SPORA ÖNEM VERECEĞİZ

Şampiyon gençleri kutlayarak konuşmasına başlayan Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, "Dilovası avantajları ve dezavantajları olan bir şehir. Amatör sporda oynayan, yöneticilik yapan birisi olarak amatör spor kulüplerinde yöneticilik yapmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum. 4,5 Yıllık görevim süresince alt yapı üst yapı derken bir anda 5 yıllık görevimizin sona erdiğini gördük. İnşallah bir sonraki dönemde spor etkinliklerimize daha çok önem vereceğiz.

DAHA ÇOK LİSANSLI SPORCUYA İHTİYACIMIZ VAR

Gecenin son konuşmasını yapan Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, "Az önce kulüp başkanımız bir rakam açıkladı. 46 bin nüfuslu ilçede 200 lisanslı futbolcu gencimizin olması hiç hoş bir rakam değildir. Daha fazla lisanslı futbolcuya, daha fazla şampiyonluğa ve daha fazla kupaya ihtiyacımız var. Bunların sağlanması için takımlarımıza sahip çıkacağız ve daha fazla lisanslı gencimizi yetiştireceğiz. Ayrıca spor sadece futboldan ibaret değildir. Salon sporları için spor salonlarımıza ihtiyaç var. Kapalı spor salonlarımız hizmete girdiğinde gençlerimiz daha farklı branşlarda da yetiştirmeliyiz. Tavşancıl Spor tesislerimiz biran önce hizmete açılmalıdır. Olimpiyatlara gençlerimizi hazırlamalıyız. Olimpiyat şampiyonu gençler yetiştirmeliyiz. Sanayicilerimiz sosyal sorumluluk projeleri kapsamında amatör sporlara destek olmalılardır. Gençlerimizi spora yönlendirebilmemiz için herkesin destek olması lazım."dedi.

SAHİP ÇIKIN

 

Gecenin son konuşmasını ise Dilovası Belediyespor'un yeni taraftar gurubu olan Ova Gücü taraftar gurubu adına konuşma yapan Ümit Kara "Kurmuş olduğumuz Ovagücü taraftar grubu ile bundan sonra takımımızı hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Bizler gibi sanayicilerimizin, işadamlarımızın, STK'ların ve kurumlarında takımımızın yanında olmalarını istiyoruz."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.