DİLOVASI BELEDİYE MECLİSİ’NDE SIRADIŞI KARAR:  Başkan yardımcısına işçi maaşı

DİLOVASI BELEDİYE MECLİSİ’NDE SIRADIŞI KARAR: Başkan yardımcısına işçi maaşı

Dilovası Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı Sinan Yaşar’ın maaşı kendi talebiyle, başkanın maaşının üçte biri oldu. Yaşar kıdemli işçilerden daha düşük maaş olacak.

Dilovası Belediye Meclisi’nde sıradışı karar. Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Yaşar, belediye başkanının maaşının üçte birine çalışmaya razı oldu.
ÜÇTE İKİSİNİ ALABİLİRDİ 
31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den belediye meclisine seçildikten sonra, belediye başkanlığını da AKP’nin kazanmasıyla birlikte Başkan Hamza Şayir’in siyasi kontenjandan başkan yardımcılığı görevine getirdiği Sinan Yaşar, yasaların elverdiği oranda, belediye başkanı maaşının üçte ikisini alma hakkına sahipti. Ancak Sinan Yaşar söz konusu makamı iş değil görev olarak gördüğünü belirtti. Bunun üzerine Dilovası Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısının birinci gündem maddesinde Yaşar’ın, belediye başkanının aldığı maaşın üçte birini alacağı belirtip bu oran, onaya sunuldu. Başkan Şayir’in yasalarla belirlenen maaşı 8 bin 900 TL. Bu rakama göre Yaşar’ın maaşı asgari ücretin yüzde 40 kadar üzerinde, 2 bin 800 TL olacak. Yaşar, belediyenin kıdemli işçilerinden daha düşük maaş alacak. 
SAADET GRUBUNDA BÜTÜNLÜK SAĞLANAMADI
Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Metin Dalgalı, bir başkan yardımcısının işçiden düşük maaş almasının halk tarafından kabul görmeyeceğini belirtip maaşın daha yüksek olması gerektiğini söyledi. Bu esnada Saadet Partisi Grubu karar birlikteliği sağlayamazken, “Başkan maaşının yarısı olsun” diye önerenler de oldu. Bir tezatlık da oylama esnasında yaşandı. Başkan Şayir tartışmalar esnasında Saadet Partisi Grubu’nun daha yüksek maaş önerdiğini belirtip oylamaya sundu. 
BİR GARİP OYLAMA!
Oylama esnasında kendisi şaşırarak veya bilinçli şekilde kabul oyu verirken AKP’lilerden grup kararına uygun şekilde ret kararı çıktı. Sinan Yaşar’ın belediye başkanının maaşının üçte birinin alması onaya sunuldu. Bu sefer de oy birliğiyle kabul edildi. Gebze Bölgesi’nde bugüne kadarki belediye meclislerinde konu gündeme geldiğinde başkan yardımcılarına başkanın maaşının üçte ikisi kabul görürken Dilovası’nda yüksek ihtimalle bir ilke imza atıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.