“Dilovası Belediye Başkanı, Bakan’la ne görüştü?”

“Dilovası Belediye Başkanı, Bakan’la ne görüştü?”

Dilovası Belediye Başkanı Toltar’ın Kömürcüler OSB hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile ne görüştüğünü soran Hürriyet Bakan’dan cevap alamadı.

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Dilovası Kömürcüler OSB’yi mecliste dile getirmeye devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Plan Bütçe Komisyonu’nda konuyu dile getiren Hürriyet, kömürcüler OSB hakkında Bakan Kurum ile Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın ne görüştüğünü sordu. Bakan Kurum sessiz kalmakla yetindi.

HASTANE İLE KÖMÜRCÜLER OSB KARŞILIKLI OLUR MU?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Plan Bütçe Komisyonunda, Bakan Kurum’a Dilovası Kömürcüler OSB ile ilgili sorularını iletti. Dilovası Kömürcüler OSB ile devlet hastanesinin karşılıklı olmasının şehircilikle alakası olmadığını savunarak, “Dilovası ilçemizde bulunan Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi nasıl olduysa, Dilovası Devlet Hastanesi ile karşılıklı durmaktadır. Şehircilik bunun neresindedir merak ediyoruz. Kömürcüler OSB’de sızan tüm kömür tozları, hastanenin üzerinde dolaşmaktadır. Aynı Kömürcüler OSB yüzünden tüm ilçe halkı ayaktadır. İlçe sakinleri bile bu OSB’den şikayetçiyken, bir hastanenin kömür tozu saçan OSB ile dip dibe olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” dedi.

ALİ TOLTAR BU ZAMANA KADAR NERDEYDİ?

Geçtiğimiz Ekim ayında Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Dilovası Kömürcüler OSB konusunu görüşmek için bir araya geldiğini ancak bu görüşmenin sonuçlarının duyurulmadığını da sözlerine ekleyen Milletvekili Hürriyet, konunun açıklığa kavuşturulmasını istedi. Hürriyet konuyla ilgili yaptığı konuşmada; “Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar da biz bu konuyu gündeme getirene kadar sessizliğini bozmamıştı ama Ekim’in son haftası ne hikmetse sizin yanınıza gelmiş ve Kömürcüler OSB’nin statüsünün değiştirilmesi ya da kaldırılması ile ilgili olarak sizinle konuşmuş. Bu görüşme sonucu olarak ne çıktı merak ediyoruz. OSB oradan kaldırılacak mı kaldırılmayacak mı? Bu konuda net bir cevap bekliyorum” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.