Devletin yurdu vakfa verildi

Devletin yurdu vakfa verildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Gebze’nin Mevlana Mahallesi’nde yaptırılan Şerife Bacı Kız Öğrenci Yurdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜRGEV’e verildi.

Gebze’nin Mevlana Mahallesi’nde, Soma Şehitleri Caddesi üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan Şerife Bacı Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu son zamanların çok tartışılan kurumlarından, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı – TÜRGEV’e devredildi. Üstelik yurdun vakfa verileceğinin, henüz inşaat aşamasında iken kesinleştiği öne sürüldü.
GÜNDEMDELER
TÜRGEV, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geçmiş dönemlerde vakfa aktardığı kaynaklar ile gündemde hayli yer edindi. 
SİTESİNDE YER VERDİ
TÜRGEV,  Şerife Bacı Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’na da sitesinin yurtlar bölümünde yer verdi. Ayrıca yurtlar için başvurular almaya da başladı. Binada bahçe, yangın merdiveni, çamaşırhanesi, yangın uyarı sistemi, lobi, asansör, kafeterya, dinlenme odası, mescit, revir, yemekhane, bilgisayar odası, etüt odası, kütüphane ve su deposu gibi özellikler yer alıyor. 
ERDOĞAN 1996’DA KURDU
TÜRGEV, 1996 yılında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde kuruldu. O tarihte, İstanbul Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (İSEGEV) adıyla sadece İstanbul’da hizmet veren TÜRGEV 2012 yılının ağustos ayında alanını Türkiye çapına yaymayı hedefledi ve ismini Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) olarak değiştirdi.
46 YURTLARI VAR
Vakfın Ankara, Antalya, Artvin, İstanbul, Bolu, Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Şırnak, Trabzon ve Zonguldak illerinde 46 yurdu bulunuyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.