Devlet paralel devlete izin vermemeli

Devlet paralel devlete izin vermemeli

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Gebze Bölgesi sağlık kurumlarının işyeri temsilcileriyle buluştu. Usulsüz uygulamalara göz yumanlar için idari adli işlem isteyen Çeker, “Devlet geçmişten ders alıp paralel devlet yapılanmasına izin vermeme

Gebze Bölgesi sağlık kurumlarının sendika üyesi işyeri temsilcileriyle bir araya gelen Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, usulsüz uygulamalara göz yumanlar için idari adli işlem istedi. Manidar uyarılarda da bulunan Çeker özetle, “Devlet geçmişten ders alıp paralel devlet yapılanmasına izin vermemeli” diye konuştu.

GELİŞMELERE DAİR BİLGİLENDİRDİ

Başkan Çeker; Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü, Gebze Fatih Devlet ve Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastaneler ile Darıca Ağız Diş Sağlığı Merkezi’ndeki işyeri temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda çalışama hayatı ile ilgili gelişmeler hakkında temsilciler ve katılımcıları bilgilendiren aynı zamanda Türkiye Kamu-Sen Denetleme Kurulu Üyesi ve Kocaeli İl Temsilcisi Başkan Ömer Çeker toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Çeker şunları kaydetti:

DEVLETİ YÖNETENLER ADALETLE HÜKMETMELİ

 

Derdimiz devlet, tasamız ise millet. Devleti, kurumları yönetenler adaletle hükmetmelidirler. Devleti ve Kurumları sevk ve idare eden yöneticiler bilgili, becerikli, donanımlı, liyakat, ehliyet sahibi aynı zamanda hukukun üstünlüğüne inanmış şahsiyetler ile ülkemizi önümüze koyduğumuz hedeflere ulaştırabilir ve taşıya biliriz.

LİYAKATLILARIN GELMESİ ŞARTI KAÇINILMAZDIR

Siyasi iktidar devletin içerisinde sendika; dernek, vakıf gibi paralel devlet yapılanmasına asla izin vermemelidir. 2016’da yaşadığımız hain darbe girişiminde, memleket millet sevdalısı bir vatan evladının o süreci nasıl durdurduğuna hep birlikte şahit olduk. Bu milletin feraseti ve dirayetiyle hain darbe girişimi engellendi. Onun sonuçlarından bir ders çıkararak Türkiye’yi geleceğe taşımak için mutlaka ehliyetli liyakatlı insanların devletin kademelerine gelmesi şartı kaçınılmazdır.

 

İDARİ ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILMALI

 

Artık falan sendikanın üyesi falancanın adamı devri kapanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geçtiği bu hassas süreçte atlattığı o badireleri de dikkate alarak birlik beraberliğe, kardeşliğe, kardeşlik hukukunun yaşatılmasına daha fazla ihtiyacı vardır. Kanun ve yönetmelikleri yok sayarak kurumları yönetmeye çalışan, usulsüz uygulamalara göz yumanlar hakkında yetkili merciler ivedilikle idari ve adli işlemler başlatılmalı, çalışma barışının bozulmasına müsaade edilmemelidir.”

 

ESKİ ŞUBE BAŞKANI DA KATILDI

 

 

 

Toplantıya Türk Sağlık-Sen Gebze İlçe Temsilcisi Abdurrahman Pınar, Darıca İlçe Temsilcisi Osman Ayas, Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü Baş Temsilci Haşim Çöl, ve temsilci Haydar Yağcı, Gebze Fatih Devlet Hastanesi temsilcileri Ömer Kaşan ve İbrahim Çiftçi, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Baş Temsilcisi İdris Çakır ve temsilci Zafer Kurt, Darıca Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi temsilcisi Mahmut Yamalı, eski şube başkanı Hamza Binici, delegeler Hasan Çalık ve Serdar Özdemir, Şube Kadınlar Kolu Başkan Yardımcısı Seçil Birdal ile Cemile Şimbil, Ayşe Yılmaz, Nehir Erdoğan ve Hüseyin Erdoğan katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.