Dev malikane artık satılık

Dev malikane artık satılık

Amerikan toplumunun kaymak tabakasının 1929 ekonomik bunalımının arifesinde yaşadığı şatafatlı yaşamı Muhteşem Gatsby (The Great Gatsby) romanında...

Amerikan toplumunun kaymak tabakasının 1929 ekonomik bunalımının arifesinde yaşadığı şatafatlı yaşamı Muhteşem Gatsby (The Great Gatsby) romanında anlatan yazar F. Scott Fitzgerald’ın bu eserinde yansıttığı malikane 16.88 milyon dolara satışa çıkarıldı.

New York'a bağlı Long Island Adası'nın Sands Point semtinde deniz kıyısındaki 21.5 dönümlük bir arazi üzerinde bulunan malikane 13 yatak odasına, Fitzgerald'ın vakit geçirdiği bir kütüphaneye, küçük bir kuleye, modernize edilmiş bir mutfağa, bir yemek salonuna, 2 oturma salonuna, sütunlu ön ve arka girişlere sahip. Malikane 2012'de Harrison Design şirketi tarafından 6.67 milyon dolara restore edildi ve yenilendi. Yazar Fitzgerald'ın o zamanki New York Valisi Averell Harriman'ın kız kardeşi Mary Harriman Rumsey'in misafiri olduğu 1922 yılında Long Island seçkinlerinin şatafatlı partilerine ev sahipliği yapan malikane, bugünlerde çevresindeki ultra-lüks yapılar yanında sade olarak değerlendiriliyor.

DICAPRIO OYNAMIŞTI

Muhteşem Gatsby, son olarak 2013 yılında Leonardo DiCaprio'nun başrol oyunculuğuyla beyaz perdeye aktarılmıştı. Malikaneyi satışa çıkaran Jamie Mai ise 2008'deki finans krizini tahmin ederek milyarlarca dolar kazanan fon yöneticisi olarak, 2015 yapımı Büyük Açık (The Big Short) filmindeki Jamie Shipley karakterine ilham kaynağı olmuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.