Dev fabrika icradan satılıyor!  

Dev fabrika icradan satılıyor!  

 GEPOSB’da bulunan ve ünlü sanayici Ali Şafak Akmil’e ait fabrika icradan satışa çıktı. Akmil ayrıca 2012 yılında fidye için kaçırılması...

 

GEPOSB’da bulunan ve ünlü sanayici Ali Şafak Akmil’e ait fabrika icradan satışa çıktı. Akmil ayrıca 2012 yılında fidye için kaçırılması ile gündeme gelmiş, dana sonra 8 kişi yakalanmıştı.  Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nde (GEPOSB) bulunan ve makine yağı üretiminde bir dönem Türkiye’nin lider kuruluşlarından biri olarak kabul edilen Denizatı Petrokimya adlı firma, 2015 yılının haziran ayında mali sıkıntıya girmiş. Şirketin sahibi olan, Ali Şafak Akmil iflas erteleme talep etmek üzere mahkemeye başvurmuştu. Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi, Ali Şafak Akmil’in iflas erteleme talebini yerinde bulmamış, Akmil’in girdiği mali krizden çıkamayacağını belirleyen mahkeme heyeti “adi tasfiye” kararı vermişti. Karar çerçevesinde Ali Şafak Akmil’e ait fabrika icradan satışa çıktı.

 

DEĞERİ 9 MİLYON LİRA

Toplam yüzölçümü 2.627,53 metrekare olan fabrikanın arsası için, 5 milyon 256 bin lira, bina için ise 3 milyon 571 bin 137 lira, makine ve teçhizatlar için ise 352 bin lira değer biçildi. Toplam 9 milyon 179 bin 137 lira bedelle satışa çıkan fabrika ile ilgili ilk ihale 12 Kasım günü 11:30 - 11:35 arasında, ikinci satış ihalesi ise 8 Ocak 2018 günü 11:30 - 11:35 arasında Gebze Adliyesinde yapılacak.

KAÇIRILMA OLAYI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Kamuoyu Ali Şafak Akmil ilk olarak kaçılması ile duymuştu. 2012 yılında meydana gelen olayda Akmil, Şirinyalı’daki dev villasından çıkarken arabasının önü sahte polisler tarafından kesilmiş ve ölüm tehdidiyle bankadan parası çektirilmişti. İş adamı Ali Şafak Akmil'i gasp ettiği iddia edilen 8 şahıs daha sonra polis tarafından yakalanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.