Desteğinize ihtiyaç var

Desteğinize ihtiyaç var

 

 

Değerli okurlarım;

Bugün, benim de sosyal statüm gereği aralarında bulunduğum 10 milyondan fazla emeklinin örgütlenme hakkına ilişkin görüşlerimi açıklarken, bir başvuru dilekçesiyle de destek vermenizi rica edeceğim.

Çalışırken akıttığımız alınterinin karşılığını almak için ne yazık ki emekli olduktan sonra da mücadele etmemiz gerekiyor. Ama, bu mücadeleyi, bireysel olarak yapma olanağımız olmadığı için örgütlü davranmak zorunlu. Ben de, bu düşünceden hareketle DİSK bünyesindeki Emekli-Sen’in binlerce üyesinden biriyim.

Sendikamız, örgütlenme özgürlüğünü engelleyen yaklaşımların son bulması için iç hukuk yollarını tüketince Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurdu. Buradan emeklilerin lehine bir karar çıkmasını hızlandırmak için de bir imza kampanyası başlattı.

Yarın ‘örgütsüz emekli’ olmak istemiyorsanız, bu kampanyaya lütfen destek verin.

Emekli-Sen’in AİHM’e göndereceği binlerce imzalı dilekçenin özünü aşağıda paylaşıyorum.

‘’Türkiye Cumhuriyeti, temel hak ve özgürlüklerin kullanılmasında engeller ile yasakların hiç eksik olmadığı bir ülkedir. Bu hakların en önemlilerinden olan, sendika hakkını kullanımında, devletten kaynaklı ciddi sıkıntılar var. Kamu otoritesinin keyfi bir şekilde çıkardığı bu engeller nedeniyle, başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 23/4 fıkrası ile İnsan Hakları Avrupa sözleşmesinin 11. maddesi olmak üzere, Türkiye devleti tarafından, anayasanın 90. maddesine uygun olarak onaylanmış ve taraf olunmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin uluslararası belgede “herkese” tanınmış olan sendika hakkı özgürce kullanılamamaktadır.

Nitekim Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Tüm Emekliler Sendikası (EMEKLİ-SEN) Öğrenci Gençlik Sendikası (GENÇ-SEN) ile bağımsız yargı mensupları sendikası (YARGI-SEN) hakkında mahkemelerce kapatma kararları verilmiştir.

Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi, anayasanın 51. maddesine dayandırdığı bir kararla, EMEKLİ-SEN’in kapatılmasına karar vermiştir. Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin yerel mahkeme kararını onaması üzerine iç hukuk yolları tükenmiş ve dosya, 18 Haziran 2008 tarihinde sendika tarafından, bir insan hakkı olan sendika hakkının kullanımının engellenmesindeki ihlalleri incelemek üzere mahkemenize gönderilmiştir.

Türkiye gibi insan hakları sicili bozuk olup, örgütlenme özgürlüğünü engelleyici birçok hükmü anayasası ile yasalarında bulunduran bir ülkenin, temel özgürlüklerin kullanımındaki ihlaller için, uluslararası hukuk kurumları tarafından, denetlenmesi ve yaptırım uygulanması, hakların serbestçe kullanılmasının önünü açacağı bilinen bir gerçektir.

Bizler aşağıda imzası bulunanlar, Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan ve mağduriyetleri herkesin malumu olan 11 milyon emeklinin daha fazla mağdur olmaması için, sendika hakkını serbestçe kullanabilecekleri, düzenlemelerin yapılmasını sağlayacak olan, mahkemeniz kararının gecikmeden verilmesini önemli bulmaktayız.’’

Desteğiniz için internet ortamından vereceğiniz bir imza yeterlidir. Bunu yapmak için şu linki tıklamak yeterli olacaktır.
http://imzakampanyam.com/Emekilerin-sendika-hakki-icin-AIHM-e-acil-cagri-imza-kampanyasi

 

Haydi, gelecek için dayanışmaya…

Bu yazı toplam 100 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi