Depremin ardından Türkiye de harekete geçti

Depremin ardından Türkiye de harekete geçti

Başbakanlık: Deprem acısını yaşayan kardeş Irak halkının ihtiyaç duyacağı tıbbi ve gıda yardımı başta olmak üzere bütün talepleri için Türkiye...

Başbakanlık: Deprem acısını yaşayan kardeş Irak halkının ihtiyaç duyacağı tıbbi ve gıda yardımı başta olmak üzere bütün talepleri için Türkiye harekete geçmiş, ilk yardım konvoyunu yola çıkarmıştır.

Irak’ın kuzey bölgesinde meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde en az 200 kişinin hayatını kaybettiği 1500’den fazla da yaralı olduğu ifade ediliyor. Depremin ardından Türkiye’den de Irak’a yardım malzemesi sevkiyatı başladı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada “Türkiye Kuzey Irakta merkez üssü Süleymaniye olan  depremin acısını yüreğinde hissetmiş ve ilk dakikadan itibaren depremzede kardeşlerinin yanında olmak için harekete geçmiştir. Kızılayımızın yardım konvoyu yoldadır.Depremi yaşayan kardeşlerimize büyük geçmiş olsun diyor, hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.  Bilvesile Türkiyenin bütün varlığıyla depremzede kardeşlerinin yanında olduğunu bilmelerini istiyoruz. Deprem acısını yaşayan kardeş Irak halkının ihtiyaç duyacağı tıbbi ve gıda yardımı başta olmak üzere bütün talepleri için Türkiye harekete geçmiş, ilk yardım konvoyunu yola çıkarmıştır. Allahtan dileğimiz daha fazla can kayıplarının yaşanmamasıdır. Bu büyük acıyı yaşayan Kardeş Irak halkına ve yönetimine ve Kuzey Irak yönetimine derin üzüntülerimizi ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Depremi yaşayan kardeşlerimizin Allah yar ve yardımcıları olsun.”  denildi.

TÜRK KIZILAYI GENEL BAŞKANI KINIK: EKİPLERİMİZİ BÖLGEYE SEVK EDİYORUZ

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık da Irak'ın kuzeyinde meydana gelen depremle ilgili dün gece saatlerinde açıklama yaptı. Kınık, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan, “Ekiplerimizi bölgeye sevk ediyoruz, Irak Kızılayı ile irtibat halindeyiz. 3.000 çadır, 10.000 battaniye, 1 mobil mutfak, 3.000 ısıtıcı ve 10.000 yatak Adana Muş ve Elazığ Afet Bölge Depolarımızdan yükleniyor. Irak ve İran Kızılayı ile eşgüdüm halinde çalışıyoruz. Kuzey Irak Erbil depolarımızdan da sevkiyat hazırlığı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

BİR AÇIKLAMA DA DIŞİŞLERİ’NDEN

Dışişleri Bakanlığı Irak- İran sınırında meydana gelen depreme ilişkin, “Deprem acısını birçok kez yaşamış olan Türk halkı, İran ve Irak halklarıyla dayanışma içindedir. Ülkemiz, dost ve kardeş İran halkına, ihtiyaç duyulduğu takdirde Kızılay ve AFAD’la yardım elini uzatmaya hazırdır. Deprem nedeniyle İran’da hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde: “Dün gece meydana gelen Irak merkezli şiddetli depremden, İran’ın Irak sınırında bulunan Kirmanşah Eyaleti’nin de ciddi biçimde etkilendiği, deprem sonucunda  çok sayıda can kaybı yaşandığı ve yaralı bulunduğu büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Deprem acısını birçok kez yaşamış olan Türk halkı, İran ve Irak halklarıyla dayanışma içindedir. Ülkemiz, dost ve kardeş İran halkına, ihtiyaç duyulduğu takdirde Kızılay ve AFAD’la yardım elini uzatmaya hazırdır. Deprem nedeniyle İran’da hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.