Deprem'de kaybettiği oğlunun mezarını 3.5 yıl sonra buldu

Deprem'de kaybettiği oğlunun mezarını 3.5 yıl sonra buldu

 Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminde ölen oğlunun cansız bedenini 3,5 yıl sonra bulan Emine Cebeci, oğlunun...

 

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminde ölen oğlunun cansız bedenini 3,5 yıl sonra bulan Emine Cebeci, oğlunun mezarı başında yaşadığı zorlukları anlattı. 

Marmara depreminde oğlunu kaybeden Emine Cebeci, deprem anında yaşadıklarını ve depremden 3,5 yıl sonra kimsesizler mezarlığında DNA testiyle bulduğu 18 yaşındaki oğlu Serkan Yapıcı'yı ararken yaşadığı zorlukları anlattı. Cebeci, "Ben çıktığımda herkes benim hastaneye bile ulaşamayacağımı düşünüyordu. Gece saat 3 civarıydı. Ev sallandığı anda sigaramı içiyor, oturuyordum. 45 saniyede yıkıldı diyorlar ya, biz ilk 10 saniyede yıkılan evlerden biriyiz. Üçüncü adımımı atamadım. İki adım attım. Biz oğlumla beraber enkazda kaldık. 13 saat sonra oğlumu çıkardılar. Çıkarana kadar da oğlumla konuştuk biz. Korkmasın diye hep moral vermeye çalıştım. Önce onu aldılar. 'Annem çıkmadan gitmem' dedi. 'Oğlum sen git ben iyiyim. Beni de getirecekler' diye seslendim. Askeri hastaneye gitti oğlum. Daha sonra ben çıktığımda beni de aynı yere götürdüler. Gittiğimde işte, aslında oğlumun bir tek bacağı ezikti. Benden çok daha sağlamdı. Ben çıktığımda herkes benim hastaneye bile ulaşamayacağımı düşünüyordu. O durumdaydım" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.