Denizleri idam edenlerin düzenlerini yıkacağız

Denizleri idam edenlerin düzenlerini yıkacağız

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idamlarının 47’nci yılında andı. Basın açıklamasında, “Onları idam edenlerin düzenlerini yıkacağız” denildi.

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idamlarının 47’nci yılında andı. Basın açıklamasında, “Onları idam edenlerin düzenlerini yıkacağız” denildi.

Türkiye’de devrimci gençlik hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idamlarının 47’nci yılında Gebze’de Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Gebze Yeniçarşı’dan 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’na gerçekleşen yürüyüşün ardından Avukat Ozan Çataltepe tarafından okunan açıklamada, “Örgütlenmeye, çoğalmaya, her yerde olmaya, bulunduğumuz her alanda sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Denizlere verdiğimiz sözü tutacağız. Bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için mücadelemizi büyütecek, onları idam edenlerin düzenlerini yıkacağız” denildi:
ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZDEN KORKUYORLAR
“Çünkü biliyoruz ki düşmanımız sermaye sınıfı örgütlü hareket ediyor. Bizim örgütlülüğümüzden ise korkuyorlar. Bir  araya gelmememiz, üretmememiz, tartışmamamız için bütün olanaklarını seferber ediyorlar. Çünkü biliyorlar; örgütlenirsek, özlemlerimize, taleplerimize sahip çıkarsak onların sonu olacak! 200 yıldır inşa ettikleri barbarlık düzeni, sömürü ilişkileri tuz buz olacak! Eşit ve özgür bir dünya kuracağız, birlikte yaşayacağız, birlikte üreteceğiz! İşte bu korkuyu biz tanıyoruz. Denizler, 47 yıl önce tam da bu nedenle idam edildiler. Ancak korktukları başlarına gelecek, mutlaka biz kazanacağız!”
150’yi aşkın kişinin katıldığı yürüyüş ve basın açıklamasında kitle Gebze Yeniçarşı’da bir araya geldi. Açıklama ve yürüyüşe CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Gebze Kadın Kolları Yaşa Erdoğan ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Orhan, ÖDP Gebze İlçe Başkanı Recep Karadeniz, EMEP ve HDP Gebze İlçe Örgütü yönetici ve üyeleri, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Oğur Aydın, Gebze Belediyesi eski Başkanı Mehmet Emin Akın, Gebze Kent Politikaları Derneği Başkanı Ali Fuat Bilir, Cumhuriyet Kadınları Derneği Çayırova Şube Başkanı Emine Özcan, CHP Gebze İlçe eski Başkanları İsmet Kara ve Avukat Recep Dursun da yer aldı. 
SÜRÜYOR SÜRECEK MÜCADELEMİZ
Eylem boyunca sadece Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın fotoğraflarının yer aldığı; “Emperyalizme ve savaşa karşı bağımsızlık. Demokrasi ve sosyalizm” yazılı; Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri imzalı bir pankart açıldı. Kitle yürüyüş boyunca, “    Yusuf, Hüseyin, Deniz. Sürüyor sürecek mücadelemiz” sloganları ile birlikte ABD’nin Ortadoğu işgallerini protesto eden sloganlar attı.  Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idamları öncesi ailelerine gönderdikleri mektupların okunması ile son bulan eylemdeki basın açıklamasında ayrıca özetle şu görüşlere yer verildi:
GERİCİ, FAŞİST BİR REJİM
“Bugün Türkiye kapitalistleri ve onların temsilcisi AKP Hükümeti gerici ve faşist bir rejim inşa etmek istiyor. Emperyalist politikalar Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmeye devam ederken Türkiye halkları baskı politikaları ile sindirilmeye çalışılmaktadır. Üniversiteler, liseler, eğitim kurumları, dernek ve vakıflar tamamen AKP’nin istediği biçimde dönüştürülüyor. Tecavüzcüler kollanıyor, eğitim bilimsellikten uzaklaşarak daha dini bir temelde sunuluyor. Taşeron çalışma, kiralık işçilik, işsizlik fonunun ve kıdem tazminatının yağmalanması gibi sermaye saldırıları faşist ve gerici rejimin inşasının diğer yüzü olarak ortaya çıkıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.