Demiröoren'den Kocaelispor hatırlatması

Demiröoren'den Kocaelispor hatırlatması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, A Spor kanalında 'Gündem Özel' programına konuk oldu.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleşen canlı yayında Demirören ile Aydın, Serkan Korkmaz'ın TFF ve TBB iş birliğiyle futbol kulüplerinin mali yapılarının güçlendirilmesi ile ilgili soruları yanıtladı.

BORÇLAR YAPILANDIRILACAK

Başkan Demirören, yeni sistemin kulüplerin borçlarını artırmayacağını belirterek şu bilgileri verdi: "Geçen cuma yapılan toplantıdan sonra kamuoyunda bilgi kirliliği oldu. Bunu hep birlikte burada aydınlatmak istiyoruz. Ben bu akşam çok mutluyum. Senelerdir yapılmasını arzu ettiğimiz, istediğimiz, Türk futbolunun ve kulüplerimizin kurtulması için tek sonuç olan bu konuyu başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Berat Albayrak Bakanımız, özellikle Sayın Hüseyin Aydın'ın sıcak bakmasıyla bugünlere gelebildik. İnandık, kararımızı verdik, demek ki %50'sini zaten başardık. Bundan sonra da belli bir süreçle %100'ünü getireceğiz. Bu kulüplerde yeni bir borçlanma değil. Tamamen mevcut borç yapısının yapılandırılması. Bugün bu başlıyor.

 

 

 

CAMİALAR ZOR DURUMDA

 

 

Kulüp başkanlarımızın hepsi gerçeği biliyorlar. Gerçek de sürdürülebilir bir finans akışı kalmadı. Borcu olmayan, Sivas, Kasımpaşa Göztepe, Başakşehir çok az borçla veya sıfır borçla gidiyor. Bu kulüplerimize bir teşvik, ödüllendirme adı altında bir şey yapalım. Bu demek değil ki yarın borçlanmayacaklar. Cezalandırma sistemi, borçlanıp, bütçeye uymayanlar için yapılacak. 4 büyük kulüp de sistemin içine gireceği için 'Ben Türkiye'de şampiyon olayım, UEFA'ya gitmeyeyim' diyemeyecek. Çünkü onlar da sistemin içine girecek. Dört büyük kulübü kurtarmayı çalışmıyoruz. Gaziantepspor, Kocaelispor, Sakaryaspor gibi camialarımız düştüler… Olaya genel olarak bakalım lütfen… Sportif hayatları bitecek köklü kulüplerimiz var. O dönem böyle bir imkân yoktu ama şimdi var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.