Davanın sonucunu birlikte getireceğiz

Davanın sonucunu birlikte getireceğiz

EYT Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, Gebze’de dernek üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. 08 Eylül’de Ankara Tandoğan mitingine hazırlandıklarını belirten Özüpak, “Davanın sonucunu birlikte getireceğiz” dedi.

Federasyonlaşma yolundaki Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği – EYT Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT Gebze Derneği’nin konuğu olarak Gebze’ye geldi. 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda EYT Gebze tarafından kurulan stantta dernek yöneticileri, üyeleri ve vatandaşları ile bir araya gelen Özüpak’ı İYi Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Aşkın Öztürk ve yönetim kurulu üyeleriyle CHP ve EMEP Gebze İlçe Örgütleri ile UİDDER Gebze üyeleri de karşıladı. Toplantıya EYT Gebze Başkanı Engin Dengiz ve yönetimi ev sahipliği yaptı. 08 Eylül’de Ankara Tandoğan mitingine hazırlandıklarını belirten Özüpak, “Davanın sonucunu birlikte getireceğiz” dedi.
NOKTA KOYDURACAK OLAN BİZLERİZ
Mücadelelerini mecliste olsun, alanlarda olsun, bayrağı devraldığımı arkadaşlarla beraber sürdürdüklerini kaydeden Özüpak, “Türkiye’deki tüm arkadaşlarımızın bu davaya sahip çıkması, ilk kurulumunu Gebze’de yapan Engin Dengiz başkanım ve diğer illerimizdeki dernek başkanlarımla birlikte yol almaktan çok mutluyuz, onurluyuz. Bu yapı ve gelişimimizle bu mücadeleye nokta koyduracak olan bizleriz. Bugün de destek olmak için bugün buradayız, heyecanlıyız. Biz bu davanın sonucunu birlikte getireceğiz” dedi.
TANDOĞAN MİTİNGİ 08 EYLÜL’DE 
08 Eylül’de Ankara Tandoğan Meydanı’nda gerçekleşecek miting için Ankara Valiliği’ne başvuruyu 05 Ağustos Pazartesi günü yapacaklarını kaydeden Özupak, 08 Eylül’ün mağduriyetlerinin 20’nci yıldönümü olmasından ötürü anlamlı olduğunu kaydetti. Dernek olarak Türkiye geneline yetersiz kalınacağı için federasyonlaşma kararı aldıklarını söyledi. 
TÜM SEÇMENLERİN MESELESİ 
Toplantıyı takip eden bir vatandaşın derneğin mücadelesini çok politize bulduğu eleştirisi üzerine yine söz alan Özüpak şunları kaydetti:  “Bu dava 10-12 yıldır süren bir dava. CHP en büyük muhalefet partisi ve ilk senenin başından beri bizi savunan bir parti. AK Partilisi, İYİ Partilisi, MHP’lisi tüm seçmenleri kapsıyor bu mesele. 
BİNALİ BEY’DEN DE OTOBÜS İSTEDİK
Bizler bütün partilerden destek istedik. CHP’den destek gördük. Ortada onu (CHP’yi) lanse eden herhangi bir söylemimiz olmadı. O söylemleri çıkartanlar art niyetli, bölmeye çalışan insanlar için. Yenikapı Mitingi’ne Gebze’den gelecekler için Binali Yıldırım Bey’den otobüs istedik. AK Parti son süreçte o otobüsü verdi.
SEN DE VER DESTEĞİNİ 
CHP ve İYİ Parti’nin Meclis’te tüm kapıları açık. AK Parti’nin tüm milletvekilleri kaçıyor. ‘CHP’nin arka bahçesi’ deniyor ya, AK Parti olarak sen de ver desteğini. Hakkımı gasp etmeyi hala sürdürüyorsun. Bu cevapları siz vereceksiniz.
YİNE TÜM PARTİLERE GİDECEĞİZ
Tandoğan Mitingi için tüm partilere gideceğiz. Yerinden kıpırdayamayacak, 50-100 TL veremeyecek arkadaşlar var. Yolumuz bu. Hiç şaşmadık. Bildiğimiz yoldan da devam edeceğiz.”
BU BİR HAK DAVASI 
Çanakkale’de bir kadın arkadaşımızın hakkını istediğini söyleyerek sosyal medyadan başlattığı bir mücadelenin bugünkü aşamaya geldiğini kaydeden Özupak ayrıca şunları kaydetti: “Birçok kişi geldi geçti. Emekli olanlar, bayrağı devredenler oldu. Biz biliyoruz ki bu bir hak davası. Sonucu gelmesi gereken bir dava. 
ÖNÜNE GEÇEMEYECEKLER 
Grup ve platform olarak devam eden bu topluluk, 2015’te dernekleşme adımı 07 Ocak’ta atıldı. Atıl duruma geçen derneğimizi 07 Ocak 2018’te yine hareketlendirdik. Yine başkanlığa seçildim. 20-25 ilde 3-5 kişiyle küçük toplantılar yaptık. Ama mitinglerde milyonlara ulaştık. Bunun tek sebebi sivil toplum kuruluşu olmaktan geçiyor. Bunu Türkiye geneline yaydıkça önüne geçemeyecekler.
YENİ MAĞDURİYETLER
Aylık bağlama oranları gibi yeni mağduriyetler de geliyor. Üç beş dikişlere varan şekilde, maaş alıyorlar. Bekleyeceğiniz yılların karşılığını onlar alıyorlar. Bugün bu 1500 TL aylık bağlama oranları değişmeseydi 2300-2500 TL olurdu. Bağlanan maaş tamamen, sosyal yardım niteliğinde. Mücadeleyi sizlerle birlikte yürütmenin amacındayız. Tek başına hiçbir şeyiz. Federasyonlaşma yolunda da adımlarımızı gerçekleştireceğiz.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.