DASİAD’da parmak ısırtan sergi

DASİAD’da parmak ısırtan sergi

Darıca Sanayici ve İş Adamları Derneği’nde Sevinç Akbulut ve kursiyerlerinin eserlerinin yer aldığı elişi ve nakış sergisinin açılışı yapıldı. 16 Haziran’a kadar sürecek sergideki ürünler parmak ısırtıyor.

Kısa adı DASİAD olan Hüseyin Özdinçer başkanlığındaki Darıca Sanayici ve İş Adamları Derneği itibaren yeni bir sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. 16 Haziran Pazar günü akşamına kadar sürecek Sevinç Akbulut Elişi ve Nakış Sergisi’nde Akbulut’un tamamı ev kadını 20 kursiyerinin mefruşat ve nakış eserleri sergilenip satışa sunulacak. Emekli el sanatları hocası olan Sevinç Akbulut, kursiyerlere 9 ay boyunca eğitim verdi.     
Serginin açılışına Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Günay Yurtseven, Darıca Yaşlılarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kudret Sekban, Darıca Bir Umut Engelliler Derneği Başkanı Melek Arıkan, okul müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
AYNI DESTEĞİ BEKLERİZ
DASİAD Başkanı Hüseyin Özdinçer, dernek olarak bu tür çalışmaların her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi. Sevinç Akbulut ve kursiyerlerinin emeklerinin ve ürünlerinin sadece kendilerinde kalmasının bir kayıp olacağına dikkat çekti. Darıca Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bugüne kadar olan desteklerinden çok memnun olduklarını kaydeden Özdinçer, Darıca Belediyesi’nden de yeni dönemle birlikte aynı desteği görmeyi umduklarını dile getirdi.
BOŞLUĞU DOLDURUYORLAR 
Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz toplumun her kesimine eğitimin yayılması yönünde kamu kurumları olarak çaba sarf ettiklerini, DASİAD ve benzeri sivil toplum kuruluşlarının çok önemli buldukları bu tür çalışmalarının da eğitimin toplumun geneline yayılmasında önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi.
MANEVEN DE YAKINLAŞACAĞIZ
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Sevinç Akbulut ve kursiyerlerini tebrik etti. Kendisinden önce konuşan DASİAD Başkanı Hüseyin Özdinçer’e atfen, “Darıca Belediyesi, DASİAD’a fiziken (mesafe) olarak çok yakın. Bundan sonra manevi olarak da yanında olacak” dedi. 
LİSELİLERLE MÜZİK FESTİVALİ 
Darıca Belediyesi’nin şehirler ve kültürler kaynaşması etkinliğini iptal ettiklerini hatırlatan Muzaffer Bıyık, sahildeki Amfi Tiyatro’nun tüm Darıcalılar’a ait olduğunu belirtti. Darıca’nın yerel dinamiklerini değerlendirmek istediklerini kaydeden Başkan Bıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğiyle, liselerden müzik gruplarının sahne alacağı bir program hazırlığında olduklarını kaydetti. 
YEREL DİNAMİKLERLE 
Etkinliğin bir hafta, 10 gün sürmesini tasarladıklarını belirten Bıyık, “Bu etkinliklerde öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz konser verecek. Tamamen yerel dinamiklerle gerçekleşecek. Biz kendi kendimize yeteriz diyoruz. DASİAD, YASDER, Bir Umut gibi derneklerin de bizlere her zaman rehber olmasını dileriz. Şayet tek başına, ‘Ben yaptım oldu’ dersem beş yılın sonunda ortaya mutsuz bir Darıca çıkar. Toplumun tüm kesimleriyle birlikte çok etkili ve yoğun bir işbirliğimiz olacak” diye konuştu.
DARICALILIK BİLİNCİ
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman bu tür programlarda çok daha fazla mutlu olduğunu ve heyecanlandığını kaydedip bir gün önce açılışı yapılan Halk Eğitim Merkezi sergisinde de üretime dair çok güzel örneklerle karşılaştıklarını söyledi. Darıca’da Gebze’nin gölgesinde kalmadan Darıcalılık bilincinin yerleştirilmesi gerektiğini savunan Karaman, “DASİAD ve diğer derneklerimizin çok aktif olduğunu biliyoruz” dedi. 
HAZIRLIKLI OLUN
Konuşmasında yaygın eğitimin önemine de dikkat çeken Ömer Karaman, Devlet’in bu eğitim ve üretimi teşvik eden uygulamalarından örnekler verip vatandaşların da bu destekleri edinmek için hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Karaman, “Hedef ev hanımlarını da bu sistemin içine katmak” dedi. Bu şekilde istihdama, ülke ve ev ekonomisine önemli katkılar sağlanacağını söyledi.
16 HAZİRAN’A KADAR SÜRECEK
Konuşmaların ardından Kaymakam Ömer Karaman ve beraberindekiler serginin açılış kurdelesini hep birlikte, “Hayırlı olsun” dilekleriyle kesti. Ardından konuklar Sevinç Akbulut ve kursiyerlerinin eserlerini inceleyip bilgi edindi, alışveriş yaptı. DASİAD’daki sergi 16 Haziran Pazar günü akşamına kadar gezilebilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.