Darıca’yı artık Dünya tanıyor!

Darıca’yı artık Dünya tanıyor!

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) yol yarışlarındaki kriterlere göre Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nu bronz etiketli yarışlar arasında göstermesi büyük sükse yarattı.

Dünya çapındaki atletleri Darıca’da ağırlayan ve kusursuz organizasyonuyla Uluslararası arenada saygın bir yer edinen Darıca Yarı Maratonu’nda şimdiki hedef gümüş etiketli yol yarışmaları arasına girmek. Bunu başardığı takdirde rotasını Türkiye’den sadece Vodafone İstanbul Maratonu’nun sahip olduğu altın kategoriye çevirecek olan Darıca Yarı Maratonu’nun her geçen yıl üzerine koyması bu hedefe kısa sürede ulaşılacağını gösteriyor.

BAŞARI KARABACAK’IN

 Atletizm milli takımında antrenörlük yapmış olmanın verdiği tecrübeyi Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’na yansıtarak Dünya’nın Darıca’yı tanımasını sağlayan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,  IAAF’dan gelen haberle mutlu oldu. Verilen emeğin karşılığını aldıklarını belirten Başkan Karabacak, “Bu şüphesiz ki Darıca’nın marka değeri adına büyük önem arz ediyor. Artık ilçemizde Dünyanın önde gelen elit atletlerini de görme fırsatı yakalayacağımızı düşünüyorum. Bunun yanı sıra ulusal ve uluslararası medyanın gözü artık üzerimizde olacak. İlçemize hayırlı olsun” diyerek sevincini paylaştı.

YARIŞ DİREKTÖRÜ ‘GÜVEN’ VERDİ

Darıca Yarı Maratonu’nun marka haline gelmesinde,  Yarış Direktörü Bekir Güven’in etkisi oldu. Parkurun düzenlenmesinden, atletlerin konaklayacağı otellere kadar her şeyle bire bir ilgilenen Güven, IAAF’ın yol yarışları kategorizasyonunda verdiği bronz kategorinin kriterlerini yerine getirilmesini sağlayan isimlerin başında geldi. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın güvenini boşa çıkarmayan ve 6 yıldır bu görevi başarıyla yerine getiren Bekir Güven şimdiden 14 Ekim Pazar günü 7’incisi gerçekleşecek olan Darıca Yarı Maratonu’na hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.