Darıca’ya yeni halk plajı

Darıca’ya yeni halk plajı

Hizmete açılan Darıca Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı’nın tek eksiği olan halk plajı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın talimatıyla tamamlandı.

Çevreye yaptığı yatırımlarla “Sanayi” algısını yıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca’da askeriyeden alınan alanın sahil kısmını vatandaşların hizmetine açtı. Çevre düzenlemesi yapılarak 15 Temmuz Demokrasi, Milli Birlik ve Beraberlik gününde hizmete açılan sahil parkına, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın talimatıyla halk plajı yapıldı.
 
HALK PLAJI YAPILDI
2018 yılında yapılan anlaşma ile 930 dönümlük Darıca Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Kışlas,ı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun ve hummalı çalışmaları sonucunda tamamlanan sahil kesimi, yeşil alanlar, sosyal tesisler, kafeler ve diğer kentsel donatılar ile 15 Temmuz Demokrasi, Milli Birlik ve Beraberlik günün vatandaşların hizmetine açıldı. Bölgenin cazibe merkezi olmaya aday olan Darıca Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı’nın tek eksiği olan halk plajı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın talimatıyla tamamlandı.
 
2 CANKURTARAN GÖREVLENDİRİLDİ
Darıca Şehit er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı’nın 1. etap düzenlemesiyle oluşturulan kumsallar ekipler tarafından değerlendirildi. Sahil Parkının iç kısmında bulunan orta küçük plaj gerekli düzenlemeler yapılarak vatandaşların hizmetine açıldı. Halk plajında vatandaşların can güvenliği için 1.50 metre kadar olan kısmı, emniyet mantarlarıyla işaretlendi. Plaja ikaz tabelaları konularak sertifikalı 2 cankurtaran görevlendirildi.
 
İKAZ TABELALARI ASILDI
Sahil Parkı’nın doğu kısmında bulunan uzun sahil şeridi, aniden derinleştiği ve güvenli plaj özellikleri taşımadığı için hizmete açılmadı. Yüzmenin yasak ve tehlikeli olduğuna dair ikaz tabelaları sahil parkına yerleştirildi.
 
DARICA YAŞANABİLECEK BİR YER OLDU
30 yıldır Darıca’da ikamet eden Fahmi Atalar; “Darıca Kocaeli’de yaşanacak yerlerin başında geliyor. Uzun sahil şeridi insana nefes aldırıyor. Şuan bulunduğumuz alan kışlaydı, gezemiyorduk. Bugün belediyemiz bu alanın düzenlemesini yaparak hizmetimize sundu. Kocaeli’de hizmetlerden çok memnunuz. Belediye Başkanımızdan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun” ifadesini kullandı.
 
BU SAHİLDE HUZUR VAR
Darıca’da yaşayan Berkant Koray Özdemir ise “Burası askeriyeden alınan bir alan. İnsanların hafta sonu aileleriyle birlikte bütün haftanın yorgunluğunu ve gerginliğini atabilecekleri bir yer. Düzenlemenin ardından temiz, ferah ve insana huzur veren bir hale gelmiş. Ben burada gezerken huzur buluyorum, bunun için burayı arkadaşlarıma tavsiye ettim. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.