Darıcalı hanımlardan nefis yemekler

Darıcalı hanımlardan nefis yemekler

  Darıca Belediyesi, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ve Gebze Profesyonel Aşçılar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği "Bayat Ekmekten...

 

 

Darıca Belediyesi, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ve Gebze Profesyonel Aşçılar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği "Bayat Ekmekten Yemek ve Tatlılar Yarışması" Darıca’da yapıldı. Darıca Belediyesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen yarışmada 39 Darıcalı ev hanımı bayat ekmeklerden yaptıkları yemek ve tatlı çeşitleriyle hünerlerini sergiledi. Aralarında televizyon programlarından tanınan ünlü 15 şefin jüri üyeliğini yaptığı yarışmanın açılış konuşmasını yapan Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, bir süre önce Malatya’da gerçekleştirilen ve 125 yarışmacının katıldığı yemek yarışmasının ardından Darıca’da böyle bir organizasyonda yer almaktan mutlu olduklarını ifade etti.

 

AMAÇ İSRAFIN ÖNÜNE GEÇMEK

 

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ta konuşmasında amaçlarının şov değil toplumda israfın önüne geçilmesi adına örnek bir çalışma yapmak olduğunu vurguladı. Ekmek israfının ülke adına önemli bir yara olduğuna dikkat çeken Başkan Karabacak, “bu organizasyon bayat ekmekleri çöpe atmak yerine en güzel şekilde değerlendirme açısından önemli. Burada çöpe atılacak ekmekleri nezih bir şekilde yenilebilir hale getiriyorsunuz. Bu yüzden hepinizi 1. olarak kabul ediyorum” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN ÜNLÜ AŞÇILARI DARICA’DAYDI

           

 

Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. 39 bayan bayat ekmekten yaptıkları tatlı ve yemek çeşitlerini sundular. Jüri üyeleri yapılan yemek ve tatlıları “tad, gramaj, sunum” gibi kategorileri dikkate alarak puanlandırdılar. Yarışmanın sonunda birinciliği bayat ekmekten yaptığı mantı yemeğiyle Selvinaz Özçetin alırken, Güneş Velioğlu ikinci Yeşim Tenel’de üçüncü olarak hediye kazandılar. Mehmet Özer, Emine Beder, Korhan Büyüksuda ve Erdem Dırbalı gibi ünlü şeflerin yanı sıra  Bugün Gazetesi ve Sabah Gazetesi’nde yazarlık ve sunuculuk yapan Elif Korkmazel yarışma boyunca yaptığı sunum ve sohbetlerle yarışmaya renk kattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.