Darıca’da kültür-sanat etkinlikleri

Darıca’da kültür-sanat etkinlikleri

Darıca Belediyesi bünyesinde 2015 yılında faaliyetlerine başlayan Adnan Menderes Kültür Merkezi 2018 yılında ilçedeki kültür sanat etkinliklerinin merkezi haline geldi.


kultur-merkezi-etkinlikler-(5).jpgkultur-merkezi-etkinlikler-(7).jpg

Nüfusun en kalabalık olduğu bölgede faaliyetlerine devam eden Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde 2018 yılı faaliyetleri kapsamında  düzenlenen tiyatro, sinema, stand-up, söyleşi, konser ve sergi gibi gerek vatandaşların hayatına değer katan ve gerekse çocukların gelişimine katkı sunan değişik programlara yıl boyunca vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

ÇOCUKLARIN VAZGEÇİLMEZ MEKANI

Yıl içerisinde özellikle hafta sonlarında gösterimi yapılan çocuk sineması ve çocuk tiyatrolarında yaklaşık 65.000 üzerinde çocuğu ağırlayan Adnan Menderer Kültür Merkezi çocukların vazgeçilmez mekanı haline geldi.

Değişik konularda sergi, konser, söyleşi, yetişkin tiyatrosu, yetişkin sineması, stand-up programları ve özel etkinliklerin düzenlendiği Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde ayrıca gençlerle söyleşi adı altında  programlar organize edildi. Bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin yanısıra 2018 yılı içerisinde STK ve özel kurumlara Konferans salonu ve toplantı salonları tahsis edilen Adnan Menderes Kültür Merkezi yeni yılda da sanatseverlerin vazgeçilmez mekanı olmaya devam edecek.

OKULLARA ÖZEL TİYATRO

Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra örnek bir çalışmaya imza ataN Darıca Belediyesi yıl boyunca önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da konferans salonu olan ilk ve orta okulların tamamında öğrencilere ücretsiz tiyatro gösterimi yaptı. Darıca genelindeki 17 ilkokul ve ortaokulun çok amaçlı salonlarında yaklaşık 22.000 öğrenciye değişik konularda eğitici ve öğretici konulardaki tiyatro gösterimi yapılırken, bu uygulama yeni yılda da devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.