Darıca’da Gaziler Günü kutlaması

Darıca’da Gaziler Günü kutlaması

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından Gazilik unvanı verilmesinin 98. Yıldönümü ve Gaziler Günü, Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

 Gaziler Günü programına Darıca Kaymakamlığı ‘na vekalet eden Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Darıca Şube Başkanı Gazi Hüseyin Çoban ile birlikte gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen kutlamalarda Darıca Kaymakamlığı‘na vekalet eden Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ile Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Atatürk Anıtına çelenk bıraktılar. Saygı Duruşu ve İstiklal marşımızın ardından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Darıca Şube Başkanı Gazi Hüseyin Çoban,  günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.
EMANETLERİ GELECEK KUŞAKLARA TAŞIYACAĞIZ
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Gaziler Gününü kutladı ve şu ifadelere yer verdi: “Bugün vatanın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü borçlu olduğumuz gazilerimizin günü. Bu kutsal vatan toprakları bizlere şehit ve gazilerimizin emanetidir. Bizler de onların bu kutsal emanetlerini gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Kahraman Türk milleti dün olduğu gibi bugün de 'ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz' diyerek istiklalini ve istikbalini canı pahasına korumaya devam etmektedir. Kahramanlıkları ve fedakarlıklarıyla örnek olan şehit ve gazilerimizi asla unutmayacak, onların emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.