Darıca'da bayram öncesi denetimler arttı

Darıca'da bayram öncesi denetimler arttı

 Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelinde faaliyet gösteren fırın, pasta ve tatlı üretim imalathaneleriyle satış...

 

Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelinde faaliyet gösteren fırın, pasta ve tatlı üretim imalathaneleriyle satış noktalarında Kurban Bayramı öncesi denetimlerini artırdı. Zabıta Ekipleri yaptıkları denetimlerde halk sağlığı açısından büyük önem arz eden işyerlerinin genel temizlik, sağlık kurallarına uygunluk ve üretim alanları kontrolü ile personellerin kişisel bakım ve iş elbiselerinin uygunluğunu denetleyerek eksiklikler tespit edilen işyerlerine gerekli uyarıları yapıp cezai işlem uyguladı.

BAYRAM BOYUNCA DEVAM EDECEK

 

İlçe genelinde faaliyet gösteren işyerlerine eş zamanlı yapılan denetimlerde özellikle gıda malzemelerinin depolama alanlarının hijyen kurallarına uygun olup olmadığı kontrol edilirken, hijyenik şartlara uygun uymayan işyerlerine gerekli uyarılar yapılarak hakkında yasal işlem uygulandı. Ayrıca çalışanların iş önlükleri, boneler ve genel temizlik şartlarına uyulup uyulmadığı da denetimlerden geçirilirken denetim sonrası Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, denetimlerde genel olarak işletmelerin kurallara uyduğu ancak bazı işletmelerde tespit edilen küçük aksaklıklar dolayısıyla gerekli cezai müeyyidelerin uygulandığı ve firmaların uyarıldığı ifade edilerek bu tür imalathanelerin temiz ve hijyenik olması için bundan sonra da denetlemelerin periyodik olarak devam edeceğinin altı çizildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.