Darıca'da Akıl ve Zeka Oyunları

Darıca'da Akıl ve Zeka Oyunları

Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları’nın ikincisi Bağlarbaşı Ortaokulu Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve şube müdürlerinin başlattığı oyunlarda 21 ilkokul, 19 ortaokul 19 liseden toplam 2000’e yakın öğrenci yarışacak. Velilerinde büyük ilgi gösterdiği oyunlarda 160 hakem, 13 görevli öğretmen,  25 Yardımcı hizmetli personel görev aldı. Aklıl ve Zeka Oyunlarında satranç, mangala, reversi, q bitz ve dokuz taş kategorilerinde yarışacak olan öğrenciler derece yapmak üzere ter dökecekler. 5 gün sürecek olan oyunların sonunda Cuma günü ilçe protokolününde katılımıyla başarılı öğrencilere katılım sertifikası, madalya ve kupaları verilecek. Ayrıca başarılı öğrenciler bisiklet ile ödüllendirilecekler.

ZİHNİ AKTİF TUTMAK

Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz oyunlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Çağımız değişim çağıdır, bu değişime ayak uydurmak için kendimizi sürekli yenilemek durumundayız. Kendimizi yenilemenin yolu da zihnimizi sürekli aktif tutmaktan geçmektedir. 

Kendimizi yenilediğimizde değişimin nesnesi değil öznesi oluruz. Zekâ oyunları günümüzde tüm eğitim sistemlerinin hedefi becerileri kazandırmanın etkili ve eğlenceli en yaygın yoludur: Bu becerileri Akıl yürütme, Problem çözme, İletişim, Yaratıcı düşünme, Strateji oluşturma. Bilgi teknolojilerini kullanma, Karar verme, Dili etkili kullanma, Girişimcilik olarak sıralayabiliriz. ”dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.