Darıca'da açılış şöleni sürüyor

Darıca'da açılış şöleni sürüyor

  Darıca Kızılay Hizmet Binası ve K.Karabekir Mahallesi Bilgi Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kazım Karabekir Mahallesi Atatürk Caddesi...

 

 

Darıca Kızılay Hizmet Binası ve K.Karabekir Mahallesi Bilgi Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kazım Karabekir Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde gerçekleştirilen açılışlara, AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, KBB Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Genel Merkez Teftiş Kurulu Başkanı Özkan Kalemci, AKP Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Kızılay Darıca Şube Başkanı Nusret Oliger, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, Darıca protokolü ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

BİRLİKTE GÜZEL İŞLERE İMZA ATTIK

Törende ilk konuşmayı Türk Kızılayı Darıca Şube Başkanı Nusret Oliger yaptı. Oliger, Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar’dan ilçede afet koordinasyon merkezi kurulması talebinde bulunurken kendilerine Kızılay Hizmet Binasını kazandıran Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a teşekkür etti. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ta halkın desteği ile güzel ve hayırlı hizmetlerde bulunduklarını Darıca Kızılay Hizmet Binası ve Bilgi evinin bu hizmetlerden birisi olduğunu söyledi.

BAŞKAN KARABACAK’A TEŞEKKÜR

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’da konuşmasına Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a teşekkür ederek başlarken “Başkanımız Darıca’da kuruluş aşamasından bugüne kadar hep yanımızda oldu. Bütün isteklerimizi yerine getirdi. Nihayetinde bu güzel hizmet binasını yaparak bizlere teslim etti. Herkesin huzurunda Türk Kızılayı olarak kendisine teşekkür ediyoruz”diyerek Darıca’da kuruluşundan bugüne kadar her konuda Başkan Karabacak’tan destek aldıklarının altını çizdi. Avustralya'da düzenlenen Uluslararası Kızılay Kızılhaç Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği seçimlerine Avrupa bölgesinden aday olduklarını ifade eden Akar,  189 ülkeden 111'inin oyu ile 2’nci sırada yer alarak çok önemli bir başarıya imza atıp seçimi kazanarak Dünya da söz sahibi olduklarına dikkat çekti.

BİLGİ EVLERİNİ ÖNEMSİYORUZ

 

KBB Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da törende yaptığı konuşmada Türk Kızılayı’nın zor gün dostu olduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, “Darıca Belediye Başkanlığının öncülüğünde yapılan güzel bir yerimiz var. Halkımızdan Kızılay’a yardımlarını esirgememelerini istiyorum. Yardımlarınızı Kızılay’a yönlendirin, bu yardımlarınız boşa gitmez yerini bulur merak etmeyin” şeklinde konuştu. İbrahim Karaosmanoğlu’nun ardından konuşan AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’de Kızılay’ı 1999 depreminde hatırladıklarını ancak o dönemde çok kötü bir durumda olduklarını hatırlattı. Depremde büyük bir sınav veren Kızılay’ın bugün dünyanın her köşesine yardım götüren bir kuruluş haline geldiğini söyleyen Şeker, “Türkiye olarak 1’nci derecede deprem kuşağındayız. Bu nedenle her an bir afete hazır olmak için Kızılay’a destek olmalıyız. Bu bizim boynumuzun bir borcudur” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.