Darıca nihayet yeni otobüslerine kavuştu

Darıca nihayet yeni otobüslerine kavuştu

 Darıca Halk Otobüsleri Kooperatifi, son model tam donanımlı 8 yeni halk otobüsünü Darıca halkına kazandırdı. Yeni otobüsler, engelli vatandaşlar...

 

Darıca Halk Otobüsleri Kooperatifi, son model tam donanımlı 8 yeni halk otobüsünü Darıca halkına kazandırdı. Yeni otobüsler, engelli vatandaşlar için de büyük bir rahatlık getiriyor.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), ilçelerde bulunan otobüs kooperatiflerine yeni hatlar tahsis etti. Darıca Halk Otobüsleri Kooperatifi de kendi payına düşen 8 yeni hattı, son model 12 metrelik yeni otobüslerle doldurdu. Kooperatif yönetimi, diğer ilçelerdeki kooperatiflerin aksine elini çabuk tutarak, bölgemizi ilk defa 2014 model tam donanımlı 12 metrelik yeni otobüslerle tanıştırdı.

ENGELLİLER DÜŞÜNÜLDÜ

Darıca Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kara, kooperatif bünyesinde hizmete sokulan yeni otobüslerin, 12 metre uzunluğunda ve 100 kişi kapasiteli olduğunu belirterek, otobüslerin, engelli vatandaşlar da düşünülerek tasarlandığını kaydetti. Darıca Halk Otobüsleri Kooperatifi’ne bağlı 7 hatta 92 otobüsün hizmet verdiğini hatırlatan Kara, yeni aldıkları 8 otobüsle bu sayının 100’e çıktığını, mevcut otobüslerin de zamanla yeni otobüslere dönüştürüleceğini vurguladı. Kara, “UKOME tarafından kooperatifimize 8 yeni plaka verilmesinin ardından 2014 model 12 metrelik otobüslerden satın aldık ve hemen hizmete soktuk. Yeni otobüslerimiz son derece konforlu ve klimalıdır. Ayrıca engelli vatandaşlarımız için özel tasarlanmıştır” dedi.

KOOPERATİF İYİ ÇALIŞIYOR

 

Darıca Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Eser Çeper ise, Darıca halkına yeni otobüsleri kazandırmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Yeni otobüslerin görsel açıdan da ilçe ulaşımına ayrı bir renk katacağını ifade eden Başkan Çeper, “Kooperatif olarak hem sürücülerimiz hem de halkımız için var gücümüzle çalışıyoruz. Bölgemizde ilk defa Darıca’mıza bu yeni otobüsleri kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Darıca halkımız hizmetin en iyisine layıktır. Bundan sonra da ulaşımdaki kalitenin daha da artması için tüm yönetim olarak imkânlarımızı seferber edeceğiz. Yeni otobüslerimiz bölgemize ve halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.