DARICA KEMAL ALİ GÜL İLKOKULU:  Plastik kapak toplama kampanyası düzenlendiler

DARICA KEMAL ALİ GÜL İLKOKULU: Plastik kapak toplama kampanyası düzenlendiler

Darıca Kemal Ali Gül İlkokulu’nda düzenlenen plastik kapak toplama yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Velilerin de katıldığı, dereceye giren öğrencilerin ödüllendirileceği  yarışmada kapakları toplayanlar çuvallar ve el arabalarıyla okulun yolunu tuttu.
Darıca Kemal Ali Gül İlkokulu’nda, öğrencilere çevre bilincini aşılamak, çevre sorunlarına dikkat çekmek, çevre temizliği ve geri dönüşüm konularında bilinçlendirmek amacıyla eğitim yılının başlamasıyla birlikte plastik kapak toplama kampanyası düzenlendi. Kampanya daha sonra ödüllerin de verileceği yarışmaya dönüştürüldü. Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin de destek verdiği yarışmanın düzenlenmesinin ardından öğrenciler velileriyle birlikte adeta seferberlik ilan ettiler. Yarışma süresinin sona erdiği bugün kapakları çuvallara, büyük poşetlere ve el arabalarına dolduran veliler çocuklarıyla birlikte okulun yolunu tuttular. Yarışma nedeniyle okulda tören düzenlendi. Şiirlerin okunduğu, çevre konularında konuşmaların yapılmasının ardından okula getirilen plastik kapakların tartımı yapıldı. 
GELİRİ ÖĞRENCİLERE
Darıca Yaşlalar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kudret Sekban da, öğrencilerin ve velilerin çevre konusunda göstermiş oldukları duyarlılığın çok önemli olduğunu ifade ederek yarışmada toplanan kapaklardan elde edilecek gelirin yine üniversitede burslu okuyan öğrenciler için kullanılacağını söyleyerek okul idarecilerine, öğrenci ve velilere teşekkür etti.
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL
Yapılan tartı sonunda 126 kg. kapak toplayan 4/A sınıfı öğrencisi Gökay Berat Demirci tablet, topladığı 101 kg kapak ile 2. Olan 2/E sınıfından Zülal Aktaç’a scooter,  80 kg. kapak toplayarak 3. Olan  1/D sınıfından Sinem Yıldız’a kırtasiye seti ödülü verildi.  Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’de ayrıca katılımcı öğrencilere günün anısına teşekkür belgesi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.