Darıca Farabi Gebe Okulu Bilinçlendiriyor

Darıca Farabi Gebe Okulu Bilinçlendiriyor

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi gebe eğitim okulundan ocak ayında 26 anne adayı mezun oldu. Ayrıca mezun olan anne adaylarının yanında eşlerine de; eşleriyle doğum öncesi, doğum sırasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiği konusunda eğiti

 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Ebe Nevin Azak; “ Gebelikte yaşanan sıkıntıların eşler arasında paylaşılması halinde yaşanacak sorunların daha kolay aşılabileceğine dikkat çekerek Doğum sürecinde ve doğum sonrası baban da çok büyük bir önem arz ettiğini dile getirdi. Bebek bakımı, altının değiştirilmesi, temizliğinin yapılması, hijyeninin sağlanması sadece annelerin görevi değildir. Babayla birlikte olabilecek bir şeydir. Böylece babalar hem annelere yardım edecekler hem de bundan sonraki süreçte yeni bireyin sıkıntılı ve mutlu anlarını eşleriyle birlikte yaşayacaklardır.” ifadelerini kullandı.

BABA ADAYLARIDA MEMNUN

Eğitime katılan baba adayları da eğitimden duydukları memnuniyetleri dile getirerek; bu eğitimler sayesinde bilinçli bir ebeveyn olduklarını, eşlerine doğum öncesi ve sonrasında her anlarında yanlarında olmaları gerektiğini, normal doğumun önemi ve bebek bakımı konularında bilinçlendiklerini dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.