Dadaşlar Hasaneyn’de buluştu

Dadaşlar Hasaneyn’de buluştu

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu’nun (KEDFE) 11. Geleneksel Hasaneyn YaylasıŞenlikleri, hafta sonunda Hasaneyn Yaylası’nda düzenlendi.


Etkinliğe AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Valiliği Özel Kalem Müdürü Erhan Dündar, Erzurumspor Kulüp Başkanı Hüseyin Üneş, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mahir Sarıdağ, AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş, KEDFE Kurucu Başkanı Gencay Yıldıztekin, KEDFE 2. Dönem Başkanı Muhammet Şık, KEDFE Başkanı Tekin Dursun, bazı ilçelerin belediye başkan yardımcıları, İl Spor Müdürü Muzaffer Cintımar, Oltu Belediye Başkanı Mustafa Doğan, ilimiz ve ilçemizdeki siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri ile ilimizde yaşayan binlerce Erzurumlu katılım gösterdi. 
KOCAELİ GÜÇLÜ OLUR

Gerçekleştirilen etkinlikte bir konuşma yapan KEDFE Başkanı Tekin Dursun, “Dadaşlar birlik olursa Kocaeli güçlü olur. Kocaeli güçlü olursa ülkemiz güçlü olur. Bunun için bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. 11 yıldan bu yana emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bizlere bu görevi layık gördüler. Biz de bu görevi devam ettirmeye gayret ediyoruz. Sizden aldığımız güç ve destekle bu güzellikler oluyor. Emek verenlere teşekkür ediyorum. Bizleri yağmur çamur demeden takip eden, yalnız bırakmayan hemşerilerime saygılarımı sunuyorum. Bizler her ne kadar çalışsak da sizin desteğiniz olmazsa olmaz. En kötü günümüz böyle olsun. 2022 Kültür Başkenti’nin Erzurum olması için imza kampanyası başlattık. Amacımız Erzurum’umuzun kültüre hizmet etmesi adına bu etkinliğe ev sahipliği yapmasını amaçlıyoruz. Bu programdan sonra Erzurumspor için Kocaeli’de bir yemek programı yapacağız. Erzurum, bu memleketin çimentosudur. Erzurum’u güçlü kılmak bizim vazifemizdir” dedi. 

ÖNEMLİ DESTEK

Erzurumspor Kulüp Başkanı Hüseyin Üneş, “Tribünlerden alışığım ama biraz heyecanım var. Ben öncelikle Tekin Dursun başkanımız başta olmak üzere kıymetli yönetimini, protokol üyelerini, dadaşları, herkesi saygı ile selamlıyorum. Ligi iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz. Başkanımızla da konuşmuştuk. Bu programa eşlik edeceğimizi ifade etmiştik. Şükür ki takımımız galip geldi. 34 haftalık maraton sonunda şehrimizin takımını inşallah Süper Lig’e taşıyacağız. Geçtiğimiz günlerde Erzurumspor için başlattığımız kampanyaya hemşerilerimiz destek verdi, çok ciddi katkı sağladı. İzmit’ten de ciddi bir katkı oldu. Ben değerli başkanımıza, Tekin Dursun’a vermiş olduğu destekten ötürü teşekkür ediyorum. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte inşallah yine bir araya geleceğiz” dedi. Konuşmanın ardından Erzurumspor Kulüp Başkanı Üneş, KEDFE Başkanı Dursun’a Erzurumspor forması hediye etti. KEDFE Başkanı Dursun da Erzurumspor Başkanı Üneş’e çift başlı kartal figürü hediye etti. 

ERZURUM’UN YERİ AYRI

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, “Bugün burada hepimiz Erzurumluyuz. Allah birliğimizi, bütünlüğümüzü daim eylesin. Bugün burada coşku var. Allah insanları, tanışsınlar diye kabile kabile yarattı. Anadolu’nun pek çok şehri yiğitler barındırır. Erzurum’un yeri ayrıdır. Erzurum yiğitler kentidir. Bu hep böyle devam edecek. Türkiye’nin dört bir yanından insanlarımız büyükşehirlere geldi. Bizi biz yapan değerlerimizi buralarda bir araya gelirsek yaşatabiliriz. Bu manada dernekler federasyonumuz çok güzel hizmetler yapıyor. Kuruluşundan bu yana hizmet eden tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün burada bulunarak bizleri onurlandıran herkese teşekkür ediyorum. Günümüz güzel geçsin” dedi.

 MOZAİĞİN ÖNEMLİ PARÇASI

AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “Burada sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kocaeli coğrafyası, ülkemizin bir mozaiği. Cennet vatanımızın her bir köşesinde yaşayan insanlarımızın, Kocaeli’yi Kocaeli yapan bir kent. Bu anlamda bu mozaiğin önemli bir parçası olan Erzurumlu hemşerilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Burada önemli bir birlikteliği temsil ediyorsunuz. Kültürünüzü, geleneğinizi yaşatıyor, bizlerle paylaşıyorsunuz. Bu vesile ile federasyonun kuruluşundan bugüne kadar emek veren herkese teşekkür ediyorum. Ahirete göçenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bundan sonra görev yapacak tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyor, birlikteliğin daim olması dileğiyle sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi. 

YÖRESEL TÜRKÜLER 

Başkan Ellibeş’in konuşmasının ardından yerel sanatçılar, Erzurum yöresine ait türküler seslendirdi. Bu sırada halay çeken vatandaşların arasına protokol üyeleri de katıldı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yaptığı konuşmada “Öncelikle herkese hoş geldiniz demek istiyorum. Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu’nun 11. Geleneksel Hasaneyn Yayla Şenlikleri, 11 yıldır burada yapılıyor. Biz de bu etkinliğe ev sahibi olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

PİKNİK AĞASI AHMET KAYA 

Konuşmaların ardından Kocaeli Erzurum Halk Oyunları Topluluğu, Erzurum’a ait oyunlar oynayarak kültürlerini etkinlikte yaşatmış oldu. Oynanan halk oyunları, halkın büyük bir ilgisini çekti. Oyunların ardından piknik ağasının seçimine geçildi. Piknik ağası, gerçekleştirilen etkinliğin oluşmasında katkıları olan Ahmet Kaya oldu. At üstünde protokolü selamlayan Piknik Ağası Kaya’ya Oltu taşı tesbih hediye edildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.