“Cumhuriyet Meydanında neler oluyor?”

“Cumhuriyet Meydanında neler oluyor?”

Vatan partisi ilçe yöneticisi Mustafa Cerit,  Cumhuriyet Meydanında ki çalışmaları ve  Atatürk anıtıyla ilgili  açıklamalarda bulundu.

Cerit açıklamasında şunları ifade etti, “Gebze Cumhuriyet meydanının çevresi kapatıldı. Belediyenin afişlerine göre Darıca-Gebze metro hattının durak çıkışı yapılacakmış. Ancak burası Atatürk heykeli bulunan ve milli bayramlar ile özel günlerin kutlandığı bir meydan. Metro hattının bitim tarihi 2 yıl sonra. Ayrıca hiçbir ihalenin zamanında bitirilmediği, bir iki yıl sarktığı da bir gerçek.

Bu durumda bazı sorular geliyor akla. 1. Önümüzde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk'ü anma programları var. Gebze li bu günleri nerede yapacak?

2. Metro bittiğinde alan ne olacak? Bayram kutlamalarına uygun olacak mı?

3. Bu girişimle Atatürk heykeli kaldırılmak mı isteniyor.

4. Hemen Cumhuriyet meydanının yanı başında bulunan ve boş duran kent meydanı ya da Gölcüönü meydanından çıkış yapılamaz mıydı? Böyle seçenekler varken, Cumhuriyet meydanının seçilmesi, ister istemez insana kötü niyet aratıyor.

Vatan Partisi olarak Belediyeden talebimiz, inşaat ilerlemeden, meydan talan edilmeden, bu çıkışın Gölcüönü veya kent meydanına yapılması.

Kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.