“Çöp Yakma Tesisinin yeri uygun değil”

“Çöp Yakma Tesisinin yeri uygun değil”

  Emek Partisi İzmit İlçe Örgütü, şehirde kurulmak istenen Katı Atık Yakma Tesisi’ne tepki gösterdi.Emek Partisi (EMEP) İzmit İlçe Örgütü,...

 

 

Emek Partisi İzmit İlçe Örgütü, şehirde kurulmak istenen Katı Atık Yakma Tesisi’ne tepki gösterdi.

Emek Partisi (EMEP) İzmit İlçe Örgütü, yaptığı açıklamada kurulmak istenen Kentsel Katı Atıktan Enerji Üretim Tesisi için basın açıklaması yaptı. İzmit ve Derince ilçe sınırları içerisinde Umuttepe bölgesinde yapımı planlanan ve halk arasında bilinen adıyla “Çöp Yakma Tesisi” ile ilgili EMEP İzmit İlçe Başkanı Reyhan Başaran, “İnsan sağlığını daha fazla etkileyecek ve çevre katliamlarına yol açacak hiçbir projeyi kabul etmiyoruz. Bu proje derhal geri çekilmelidir” dedi.

EMEP İzmit İlçe Binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Reyhan Başaran, yapılmak istenen tesisin, şehirde yaşayan işçileri ve emekçileri birçok alanda ciddi şekilde etkileyeceğini belirterek, “Böylesi önemli bir tesis, kentimizde çok az sayıda bulunan, nefes alabileceğimiz, ormanlık alanlardan birine, Umuttepe bölgesine yapılmak istenmektedir. Ormanlık alan sınırları içerisinde yapılmak istenen ‘Çöp Yakma Tesisi’nin yeri uygun değildir. Tesis, şehirde yaşayan işçileri ve emekçileri ulaşım, çevre ve sağlık konusunda ciddi şekilde etkileyecektir. Çevreye ve insan sağlığına zarar verecek bu adımı doğru bulmuyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.