Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

ÇOK GEÇ OLMADAN…!

ÇOK GEÇ OLMADAN…!

Darıca Gençlerbirliği’nin yaşadığı sorunlar gerçek dostlarını görmesi için tarihi bir fırsat.

Her şey güzelken çevremizde yüzlerce kuru kalabalık bulabiliriz. İşlerin kötü gittiğinde yanında gördüklerinin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. İşte onların mücadelesi kaybettirmeyecektir.

Darıca Gençlerbirliği’nin yaşadığı problemleri Gebzespor yıllardır yaşadı. Amatör lige düşerek 5 yıl orada mücadele ederek, en dibi görerek yaşadı.

Adını fikstür çekimlerinde ilk kez duyduğumuz mahalle takımlarıyla yıllarca maç oynadık.

Yıllardır sancılar çekti. Kapanma noktasına geldi. Direnen ve mücadeleyi sonuna kadar bırakmayan taraftarıyla, birkaç gazetecisiyle 60 yıllık çınar ayakta kalmayı başardı. Taraftarlar ellerinde yemek tencereleriyle tesislere yemek taşıdı. Takım pide ve ayranla öğün geçirdi. Yokluk bazen sayısız büyük fırsatları da beraberinde getirir. İlker Çakır gibi… Yokluk bize İlker Çakır gibi bir değeri kazandırdı.

Fotoğrafa olumlu tarafından bakarsak Darıca Gençlerbirliği’nin bu sıkıntıları 2.ligde yaşaması bir anlamda avantaj…

Bu problemleri profesyonel liglerde kalarak telafi etmek gibi büyük bir şansı ve fırsatı var sarı yeşilli camianın…

3.ligde bunları yaşasaydı ve takım Bölgesel Amatör lige düşseydi. En az 5-10 yıl toparlayamazdı. Darıca Gençlerbirliği kendine gelemez ve sıradanlaşırdı. Bunları çok yakından yaşamış birileri olarak amatör lige düşmek ve yeniden çıkmak inanılmaz zor işler.

Fotoğraf ortada Darıca Gençlerbirliği’nin mevcut takımı mücadelesini elbette sonuna kadar sürdürmeli ancak gerçekleriyle de yüzleşmeli.

Bir an önce, bir şekilde gelecek sezonun planlaması şimdiden yapılarak transfer yasakları, bilinmezlikler, hisseler, vesaireler masaya oturulup çözüme kavuşmalı. En doğru yol haritası izlenmeli.

Darıca Gençlerbirliği bu ülkenin ‘ Elit takımlarından biridir. Doğru yönetilen, kimsenin parasının kalmadığı, futbolcuların oynamak için can attığı, Teknik Direktörlerin görev almak için devlet büyüklerini araya soktuğu, itibarının sınırsız olduğu bir camiaydı ( bu sezona kadar)

Bu itibarı kaybetmek çok kolay, geri kazanmak ise çok zordur. Bu nedenle Metin İnanlara, Mustafa Öztürklere, taraftarlara top yekün, tek yürek ve ortak hareketle mücadele etmeleri bizlerin bu mücadeleye ortak olması acil olarak kararlılıkla gerekmekte. Biz hazırız…

Bu yazı toplam 7885 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi