Çocukların zeka gelişimi takip ediliyor

Çocukların zeka gelişimi takip ediliyor

İlk ve ortaokul öğrencilerine hizmet veren Bilgievleri, Akıl ve Zekâ Projesi’yle bir yıl boyunca teste tabi tuttuğu yaklaşık bin öğrencinin zekâ gelişimlerini takip eden uygulama hayata geçirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine hizmet veren Bilgievleri, Akıl ve Zekâ Projesi’yle bir yıl boyunca teste tabi tuttuğu yaklaşık bin öğrencinin zekâ gelişimlerini takip eden uygulama hayata geçirdi. Proje sayesinde öğrencilerin beceri seviyeleri, hangi noktalarda başarılı olma olasılığı gibi verilere ulaşılabiliyor.
 Oyunlarla sosyalleşen ve topluma uyum sağlayan çocuklar, Bilgievleri Akıl Ve Zekâ Projesi sayesinde oynadıkları oyunlarda ortaya koydukları değerler doğrultusunda zekâlarını doğru kanalize etme imkânı buluyorlar.  Proje sayesinde çocuklar, oyun oynarken karar verme, hafızada tutma, stratejik düşünme, gözlem yapabilme, akıl yürütme, problem çözme, kavrama, uygulama, analiz-sentez ve değerlendirme gibi zihinsel becerilerinin değerlerini ortaya çıkarıyor. Bir yıl boyunca ortaya çıkan değerler, çocukların zekâ durumlarını gösteriyor. Ayrıca oyun yoluyla öğrenen çocuklarda uzun vadeli başarı için kritik olan sosyal ve duygusal becerilerinin geliştiğini ortaya çıkarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.