‘Çocuklarımızı sokaklardan kurtaracağız’

‘Çocuklarımızı sokaklardan kurtaracağız’

  ** Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy sokaklarda dilenen ve çalışan çocuklarla ilgili olarak, “Çocuklarımızı sokaklardan kurtarmak istiyoruz.”...

 

 

** Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy sokaklarda dilenen ve çalışan çocuklarla ilgili olarak, “Çocuklarımızı sokaklardan kurtarmak istiyoruz.” dedi.

 

 

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy dün Darıca’daki muhtarlarla bir araya geldi. Darıca Teras Cafe’de düzenlenen programa Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra vali yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Aslan, Kocaeli Aile Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, Darıca Muhtarlar Derneği Başkanı Aytun Er ve mahalle muhtarları katıldı.

OKUMAZ YAZMAZIMIZ KALMAMALI

Toplantıda ilk olarak Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy bir konuşma yaparak, “Eğitim ile ilgili olarak okul çağında olup okula devam etmeyen çocuklarımız var. Bu öğrencilerimiz varsa ise onların okul müdürleri ile paylaşmalarını bekliyoruz. Okul çağında olup okula devam etmeyenleri okula devam etmelerini sağlamakla birlikte okul çağından büyüyen çocukları da açık ortaokula kayıt ettireceğiz. TÜİK verilerine göre Kocaeli'nde okumaz yazmazımız hala gözüküyor. Bölgelerinden okumaz yazmaz olan insanları paylaşarak okumaz yazma kimse kalmayana kadar bu çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.

68 BİN KADINA EĞİTİM VERİLDİ

2 Nisan’dan itibaren ehliyet ve pasaportlarda nüfus müdürlükleri tarafından verilecek.  Uyuşturucu ile mücadele konusunda herkesten büyük bir hassasiyetle destek vermesi gerektiğini istiyoruz. Uyuşturucu ile mücadele komisyonu bağımlılık ile mücadele komisyonu olarak değişti.  Sağlık konusunda da çocuklarımızın aşılarının zamanında yapılması bizim için büyük önem teşkil ediyor. Kadın sağlığı eğitimi projemizde kadınlarımızın ihtiyaç duyduğu konuları onlarla paylaşıyoruz. 68 bin kadına ulaşarak eğitim verdik. Hedefimiz 672 bin kadına ulaşmaktır.

ÇOCUKLARIMIZI SOKAKLARDAN KURTARACAĞIZ

Sokakta çalışan ve dilenen çocuklarla ilgili olarak bir emir çıkardık. Bu şekilde çocuğunu çalıştıran ailelere ceza veriyoruz. Bu uygulama ile 369 çocuğumuzu sokaktan topladık. Kocaeli’nde yaşayanlardan bu çocuklardan bir şey satın almayın ve dilenen çocuklara para vermeyin. Çocuklarımızı sokaklardan kurtarmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili olarak afişler asarak destek isteyeceğiz. 18 yaşın altında çocuklarımızın çöp hurda toplamasını istemiyoruz. Aile fakir ise biz bu ailelere gerekli yardımı yaparız.” diye konuştu.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.