Çocuklar için ‘Pırtlatan Bal’ sahnelenecek

Çocuklar için ‘Pırtlatan Bal’ sahnelenecek

Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR Tiyatro Topluluğu, Aziz Nesin’in eseri Pırtlatan Bal adlı çocuk oyununu, çocuk oyuncuları ile sahneleyecek.

İki perdelik eğlenceli çocuk oyunu 16 Mayıs Çarşamba günü Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde, 11.00 ve 14.00 saatlerinde halka açık olarak sahnelenecek.

Abbas Kırçıl’ın genel sanat yönetmenliğini yaptığı BİLKAR Tiyatro Topluluğu’nda çocuk tiyatrocular oyuna Derya Ağdaş’ın yönetmenliğinde hazırlandı.

Oyunda rolleri Ali Eren Kırçıl, Arda Çoban, Bahar Kızkapan, Ceren Özçelik, Deniz Demirel, Deniz Dilem Uytun, Duru Ekmekçi, Hasan Şimşek, Irmak Çataltepe, Kıvanç Arslan, Meyra Ayaş, Özgür İncioğlu, Şevval Bedir, Tuana Baydan, Yakup Ege Bedir ve Zehra Katmerci paylaştı.

Oyunun müzikleri BİLKAR Müzik Toplulukları Koordinatörü Refik Köksal ve Nurevşan Kırçiçek ile BİLKAR Çocuk Korosu’na ait.

BAŞVURULAR BİLKAR’A

Biletsiz ve ücretsiz sahnelenecek oyunda okullardan öğretmenlerin, öğrencileri için toplu talepleri durumunda koltuk rezervi yapılacak. Müracaatlar BİLKAR’ın 0533 719 85 42 no’lu telefonundan veya Hacı Halil Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han, birinci kattaki yerinden kabul edilecek.

PIRTLATAN BAL’A DAİR

Yoksulları görmezden gelip bencillik edenlerin, tefecilik yapanların başına neler geldiğini köy motifleri kullanarak sahneye aktaran Pırtlatan Bal;  Nine’nin hasta torununa bal ararken yaşadığı çaresizliğini, onunla dalga geçilmesi sonucu ettiği “Kim bu baldan yerse, pırt pırt pırtlasın” ahını ve bencil davranıp yaşlı kadına yardım etmeyenlerin nasıl cezalandırıldığını anlatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.