“Çocuklar bizim geleceğimizdir”

“Çocuklar bizim geleceğimizdir”

 Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. M. Hasan Aslan, Pendik İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (PİHMED)’in, gençlerin hem teknolojik hem de sosyal yönden gelişmesini amaçlayan, Geleceğimizi Kodlayalım Projesi'nin Pendik Atat

02-008.jpg03-004.jpg

GTÜ’nün yanı sıra Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de paydaş olarak yer aldığı proje İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından destekleniyor.

BU TÜR PROJELERE İHTİYAÇ VAR

 Konuşmasında teknik bilginin önemine değinen ve teknolojinin gençlerdeki yansımalarına değinen Rektör Prof. Dr. M. Hasan Aslan, ortağı olmaktan onur duyduğunu belirttiği ‘Geleceğimi Kodluyorum’ gibi projelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Kodlama öğrenmenin zorunluluğuna vurgu yapan Rektör Aslan, “Çocukların, akıllı cihazlar ve bilgisayarla tanışmaları günümüz koşullarında kaçınılmazdır. Dikkat edilmesi gereken, bu cihazlarla geçirdikleri süreler ve hangi amaçla kullandıklarıdır. Kodlama eğitimleri sayesinde çocukların bu cihazlarla geçirdikleri sürelerin olumsuz etkileri ortadan kaldırılarak onların gelişimlerine olumlu olabilecek bir hale dönüştürülebilir.İnsanların birbiriyle anlaşabilmeleri için sağlıklı bir iletişim kurmaları gerektiğini hepimiz biliyoruz. Aynı durum bilgisayarla insanlar arasında da geçerlidir. Bilgisayarın dilini öğrenen bir kişi, bilgisayarı tüketen bir birey olmaktan çıkarak bilgisayarı kendi emelleri için kullanan üreten bir birey haline gelir.” diye konuştu.

 TEKNO-GELİŞİM MERKEZLERİ KURULUYOR

 PİHMED Ar-ge Komisyonu Başkanı Sait Baştürk proje hakkında bilgilendirme yaptı. Projenin ortak ve iştirakçi kuruluşların da desteği ile Geleceğimizi Keşfedelim projesinde olduğu gibi PİHMED Ar-ge ekibi tarafından yazıldığını ve 658 bin TL bütçeli proje ile projenin uygulanacağı 4 imam hatip lisesinde içerisinde hem robotik kodlama atölyesinin hem de söyleşi alanının olduğu Tekno-Gelişim Merkezlerinin kurulacağını, bu merkezlerde ilgi envanteri uygulanacak 9-10-11.sınıf öğrencilerinden teknolojiye eğilimli olanların tespit edilerek eğitimler alacağını söyledi. Öğrencilerin aldıkları eğitimler sonucunda hem robot yapacağını, hem de bu merkezlerde alanında uzman işadamı, akademisyen, uzmanlar ile söyleşiler yaparak sosyal yönlerini geliştireceklerini, merak ettiklerini soracaklarını, işyeri ve fabrika ziyaretleri ile de aldıkları eğitimlerin hangi iş alanlarında kullanabileceklerini göreceklerini söyledi.

Açılış Toplantısında sahneye çıkan “Oruç Reis” isimli robot öğrencilerin ilgi odağı oldu. Sahnede namaz kılan Oruç Reis, spor yapmayı da ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.