ÇOCUK EĞLENDİRMİYORUZ

ÇOCUK EĞLENDİRMİYORUZ

Muzaffer Çetin’den haklı isyan! 2.Küme G Grubu’nda mücadele veren Çayırova Gençlerbirliği’nde 2.Başkan Muzaffer Çetin, takımı ligden çektiklerini...

Muzaffer Çetin’den haklı isyan!

 

2.Küme G Grubu’nda mücadele veren Çayırova Gençlerbirliği’nde 2.Başkan Muzaffer Çetin, takımı ligden çektiklerini ve gerekçesini de yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Çetin’in açıklaması şöyle; ”Amatör futbolun en altı olan 2.Küme’de bile haksız rekabet tavan yapmışken iyi niyetiyle uğraş veren ve kendi yağında kavrulan takımlara yazık oluyor. Altyapıda hiçbir gence hizmet vermeyen takımlar 2.Amatör ligin başlamasına 1 hafta kala Süper Amatör Lig ve 1.Küme’den futbolcuları belli ücretler karşılığında transfer ediyor ve sonra yıllarca alt yapıda emek veren maddi imkânları olmayan takımları eziyor. Maalesef bunun adı da futbol oluyor. Biz kimseyi eğlendirmek için buralarda hizmet etmiyoruz. Gençlere değer katmak için spor alanında insanlarımıza ve gençlere hizmet ediyoruz. 2.Küme’de hiçbir ücret almadan ve sadece sporu sevdikleri takımımıza gelen futbolcularımızın, karşılarında Amatör Süper Lig ve 1.Küme’de 6 ay antrenman ve maç yapan sporcular ile aynı kategoride mücadele etmesi maalesef imkânsız. 2.Amatör için yeni kurulan takımlar 1 yıl alt yapı çalışmaları yaptıktan sonra alt yapıya devam etmek şartı ile A Takım bazında liglere girebilmeliler.

TRANSFERE BİR SINIR KOYULMALI

2.Amatör Küme’de 1.Amatör ve Süper amatörden futbolcu transferi en fazla 4-5 futbolcu ile sınırlandırılmalıdır. Alt yapıda hiçbir faaliyeti olmayan takımların 2.Küme’de 15-20 futbolcu transferi ile lige katılmamalı. Bu şartlar düzelmediği müddetçe de A Takım seviyesinde birilerini eğlendirmekten başka bir şey olmaz. Alt yapıda yetişen sporcuları 2.Küme’de rahat oynatamayacaksak yetişen gençleri olgunlaşması için nerde oynatacağız. Lig’e devam edemiyoruz. A Takım olarak haksız rekabet sonucu sezon başı anlaştığımız kendi sporcularımızın sağlık ve iş konularını mazeret belirterek takımımızdan ayrılmışlardır. Üzülerek belirtiyorum ki mevcut şartlar ile 2.Amatör Küme’ye devam edemiyoruz…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.