CHP'NİN YAPMASI GEREKEN

CHP'NİN YAPMASI GEREKEN

CHP’nin Kocaeli milletvekili Bekir Yurdagül,  sosyal medya sayfasından CHP’nin seçime dönük yapması gerekenleri sıraladı.

Şunları yazdı Bekir Yurdagül:

“Hem Sayın Baykal hem de Sayın Kılıçdaroğlu dönemlerinde CHP, milliyetçi, muhafazakar, liberal birçok sağcı siyasetçiyi parlamentoya taşımıştır!
Tek adam rejiminin tarihin çöplüğüne atılmasına ramak kala CHP, sıfır baraj tezini mutlaka yaşama geçirmelidir. Bırakalım IYI PARTI, SAADET PARTISI ve bunlarla beraber hareket edecek sağdaki muhalefet partileri ittifak yapıp birlikte seçime girsinler. Sayın Akşener 'in CHP ile ittifak konusundaki kaygılarına aynen katılıyorum, zorlamaya gerek yok.
CHP, HDP ve soldaki diğer tüm partilerle tek bir oyun bile ziyan olmaması için ittifak yapmak zorundadır! Elbette HDP kendi listesi ile ÖDP, EMEP, TKP, DSP ise CHP ve HDP listelerinden değerlendirilmelidir. Bu işbirliği ortamı 8 Temmuz 'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci turunda da CHP'nin çıkaracağı adayın seçilme olasılığını arttıracak ve karanlık bir dönem sona erecektir! Aydınlık bir Türkiye 'nin yolu, mutlaka ve mutlaka samimi bir seçim işbirliğinden, ittifaktan geçmektedir.”

 

Haber / Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.