CHP’liler, ‘Kocaeli katlediliyor’

CHP’liler, ‘Kocaeli katlediliyor’

 CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İl Başkan Yardımcıları Müzeyyen Topçu Tan, Kenan Diler, CHP Körfez...

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İl Başkan Yardımcıları Müzeyyen Topçu Tan, Kenan Diler, CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Miroğlu ve meclis üyeleri bugün Körfez’e bağlı Kirazlıyalı Mahallesi’nde bulunan Evyaport ve GÜBRETAŞ Limanlarını ziyaret etti. Limanlara yakın bir bölgede açıklama yapan Kuşkan, limanların kentin yakıcı konusu olduğunu söyledi. Kentimizde 34 liman bulunduğunu, 17 limanın ise açılmak için sırada beklediğini ifade eden Kuşkan, “Geçmişte öyle ya da böyle limanlar yapılmış. Bizim amacımız vatandaşın dikkatini Kocaeli’ndeki limanlara çekmek” açıklamasında bulundu.

DENİZ ULAŞIM MASTIR PLANI OLMALIYDI

Öte yandan limansız bir kent amaçlamadıklarının altını çizen Kuşkan, “Liman işletmeleri, gemi acenteleri, uzun yol kaptanları ile bu konu hakkında görüşmeler yaptık. D-100’de tırların yolu nasıl kestiğini gördük. Biz Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Mastır Planını açıkladığı zaman deniz ulaşımına dikkat çekmiştik. Lojistikler denizle iç içe girmiş durumda. Deniz ulaşım mastır planı çoktan yapılmış olmalıydı” şeklinde konuştu. Kuşkan ardından söz alan Akar ise kentte sadece liman değil birçok sorun olduğuna dikkat çekti. Akar, “Bu kent iyi yönetilmiyor. En çok vergiyi bu kentin insanı veriyor ama insanlarımızın yaşamını kolaylaştıran bir alan yok” dedi.

KOCAELİ KATLEDİLİYOR

Kandıra’dan Gebze’ye uzanan 112 kilometrelik kıyı şeridinde insanların denizle buluşabildiği kıyı şeridinin kalmadığını söyleyen Akar, “Buna rağmen kıyı şeridi mastır planı yok. Limanlara dolgu ve genişletilmesi talebi ile promosyon iftarlar verdiler. Bu da kentin ne kadar kötü yönetildiğinin göstergesidir. Lojistik kent olmanın bazı şartları var. Kocaeli’nin lojistik kent olması gerektiğini savunan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu gerekli alt yapı var mı yok mu diye bakmıyor. Kocaeli katlediliyor. On yaşında fidanların üzerine hızlı tren hattından gelen molozlar dökülüyor” şeklinde konuştu.

LİMANLARA DUR DEMEK LAZIM

Bu gün limanlara giren 2 bin tır sayısının yarın öbür gün 10 binlere çıkacağını dile getiren Akar, “Kentimiz tır ve konteynır yığını haline gelecek” dedi. Akar kentte yeni limanlara ihtiyaç olduğunu söyleyen Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’na da cevap verdi. Zeytinoğlu’nun sermayeden yanan olduğunu aktaran Akar, “Zeytinoğlu bir sanayici ve liman sahibi olarak daha çok liman istiyor ama Kocaeli’nin daha fazlasını kaldırma imkanı yok. Daha çok liman istemelerinin bir diğer nedeni de maliyetleri düşürmek. Kocaeli’nde limanlara dur demek lazım. Bu kentte yeni yeni hastanelere, okullara, devlet kurumlarına ihtiyacımız var. Bu kadar sanayiye rağmen işsizlik sorunu çözülemiyor. Çünkü kentin rantını yiyen insanlar İstanbul’da yaşıyor. Biz Ayhan Bey ve sermayenin acımazsız talepleri karşısında nasıl dik duruşun mücadelesini veriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.