CHP’li Kaya, ‘Kamu zarara uğratılıyor’

CHP’li Kaya, ‘Kamu zarara uğratılıyor’

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, Çayırova Belediyesinin arsanın gerçek değerinin altında, hisse satışlarının dahi altında satılmak istendiğini belirterek, “Kamunun zarara uğratılacağı gerekçesi ile satışların derhal durdurulması gerekir.” dedi.

Belediye Başkanı adayı olduğu dönemde arsa satışlarını eleştiren İlçe Başkanı Kaya, “Belediye başkanı Şevki Demircinin arsa satışında hızına yetişilmiyor.” dedi.  Önceden arsaları tek, tek satıyordu, artık bir kısmını Başkan yardımcısı, özel kalem müdürünün yakını ve hısım akrabaya verip,  kalanını da düzine, düzine satışa çıkartıyor. Son olarak Çayırova Belediyesi Şekerpınar’da bulunan 7 adedi bir dönümün üzerinde olmak üzere toplam bir düzün fazla arsayı 25.06.2018 günü tek seferde satmak üzere ilan verdi.

ARSALARI ALAN MAĞDUR OLUR

Son zamanlarda yapılan tüm arsa satışları Şekerpınar bölgesinden yapılıyor. Yapılan imar uygulaması ile değersiz yerlerdeki arsalar ana caddelere taşınarak birilerine rant sağlanırken, bazı arsa sahiplerinin mağduriyet yaşamasına sebep olmuştur. Konu hak sahipleri tarafından yargıya taşınmış, mahkemeden yürütmeyi durdurma kararları alınmıştır. İmar uygulamasının mahkeme tarafından iptal edileceği yüksek olasılıktır. Bu satışların durdurulması gerekir. Bu arsalar satılması halinde satın alan kişileri de mağdur edecek, durumu daha da karmaşık hale getirecektir, satın almak isteyen kişilere bu arsaları satın almayın.” dedi.

arsalar.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.