CHP’li Kaplan:”Empati bekliyorum”

CHP’li Kaplan:”Empati bekliyorum”

  CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, önceki akşam Kocaeli Sivaslılar Derneği ile Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği’nin...

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, önceki akşam Kocaeli Sivaslılar Derneği ile Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği’nin birlikte düzenlemiş olduğu ‘hoşgörü ve kardeşlik’ iftarına katıldı. İzmit Antikkapı Restaurant’taki iftarda bir konuşma yapan Milletvekili Kaplan, “Bu akşam çok güzel sevgi ve hoşgörü mesajları verildi. Ben sizden empati yapmanızı da istiyorum. Kendinizi, kendiniz gibi düşünmeyenlerin yerine koyarak, birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamaya devam etmeyi diliyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin zor günler geçirdiğini de vurgulayan Milletvekili Kaplan, “İnanç, düşünce ve etnik yapısı dolayısıyla insanların ötekileştirilmeden yaşayacağı ve farklılıkların zenginlik olarak kabul edileceği bir ortamın gerçekleşmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

İftara katılan binlerce kişi, Milletvekili Kaplan’ın konuşmasını alkışlarken, gece boyunca da sevgi ve beraberlik mesajları verildi.

İftarda hem cami hocası hem de Alevi dedeleri dua ederken, hem Kuran’ı-Kerim tilaveti hem de Alevi deyiş ve nefesleri ile anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

 

İftar programına Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, Kocaeli Sivaslılar Derneği Başkanı İbrahim Kabasakal ve Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Baki Karaman da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.