CHP’li Kaplan’dan kanun teklifi

CHP’li Kaplan’dan kanun teklifi

 CHP Kocaeli Milletvekili Dr. M. Hilal Kaplan, 09.05.2012 tarihli ve 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu’nda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi...

 

CHP Kocaeli Milletvekili Dr. M. Hilal Kaplan, 09.05.2012 tarihli ve 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu’nda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi gerekçesi ile birlikte açıkladı.

Kaplan açıklamasında, “1999 senesinde Kocaeli ve Düzce’de meydana gelen depremlerden sonra, Bakanlar Kurulunca 25 Kasım1999 tarihinde çıkarılan 587 sayılı Zorunlu Deprem Sigortası Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile zorunlu deprem sigortasını sunmak üzere Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) kurulmuştur. Bu KHK ile Türkiye'de ilk kez deprem zararlarının ekonomik maliyetlerinin karşılanmasında yalnızca kamu kaynaklarının kullanılması politikasından vazgeçilmiş ve belediye hudutları ve mücavir alanlar içerisindeki konut sahiplerinin deprem hasarlarına karşı evlerini sigorta ettirmeleri zorunluluğu getirilmiştir. Daha sonra 09.05.2012 tarihli 6305 Sayılı Afet Sigortaları Kanunu gereği zorunlu deprem sigortası yaptırmak yasal bir zorunluluk olmuştur. Ancak; 1999 depremi öncesinde DASK olmadığı gibi vatandaşlarımıza da depremle ilgili ciddi bilgilendirilme yapılmamıştır.

 VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDUR EDİLMEMESİ

 

Ancak; depremde maddi manevi büyük zararlara uğrayan vatandaşlarımız getirilen yasalarla yeni maddi yükümlülükler altına sokulmuş olduğun belirten Vekil Kaplan, “Bunlardan birisi de zorunlu deprem sigortası ödemelerine bu vatandaşlarımızın yerleştirildiği adı üzerinde ‘Kalıcı Deprem Konutları’nın’ dâhil edilmesidir. Çıkarılan kanun ve KHK’lerin deprem sonrasında uygulamaya alınmış olması ve bu vatandaşlarımızın maddi manevi kayıplarının büyük olduğu göz önüne alındığında daha fazla depremzede vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için teklif ile Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) kapsamında yer alan kalıcı deprem konutlarının sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması amaçlanmıştır” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.