CHP’li Akar yetkilileri suçladı

CHP’li Akar yetkilileri suçladı

 Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gölcük Depremi'nin yıl dönümünde basın merkezilerine bir açıklama gönderdi. Akar, 14 yıl önce binlerce insanın...

 

Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gölcük Depremi'nin yıl dönümünde basın merkezilerine bir açıklama gönderdi. Akar, 14 yıl önce binlerce insanın yaşamını yitirmesine, on binlercesinin de yaralanmasına neden olan depremin ülkemizin yaşadığı en acı felaketlerin başında geldiğini söyledi. Akar, açıklamasında şu cümlelere yer verdi: “Geride yalnızca yıkım ve acı bırakan önemli olaylar, genellikle anımsanmak istenmez.

 

UNUTTUK

Ancak 17 Ağustos, sönen umutlarımızı yeniden canlandırmamız, vatandaşlarımıza güven duygusunu yeniden kazandırmamız ve depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı sürekli anımsatan bir tarih olacaktır. Fakat yılda bir gün 17 Ağustos'u anmakla kalmamalıyız. Tedbir almak durumundayız, unutmamalıyız. Her gün acılar yaşıyoruz. Ama unutuyoruz. 17 Ağustos da böyle oldu. 3 gün sonra Türkiye unuttu.

 

GÖZ ARDI EDİLDİ

Bugün de hala kentimizde 14 yıl önce hasar gören binalar yıkılmadığı gibi vatandaşlarımız yıkılması gereken bu binalarda habersiz şekilde yaşamını devam ettirmekte. Kentte daha önce 617 tane olduğu söylenen ancak; yapılan tespitlerle bugün sayısının 3 bin 700'ün üzerinde olduğu anlaşılan konutun yıkılması gerekiyor. 14 yılda bu konuda gerekli adımlar atılmamış ve göz ardı edilmiştir. 

 

DEPREM ÜLKESİYİZ

Ülkemiz deprem ülkesidir ve bununla yaşamak durumundayız. Bunun içinde geçmişteki acılarımızdan ders çıkarmalıyız. Yeni acıların yaşanmaması için devlet ve millet olarak gereken tedbirleri almalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle 17 Ağustos 1999 Depremi'nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Ülkemizin bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni ediyorum”  dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.