CHP’de toplam 346 aday adayı dosya aldı

CHP’de toplam 346 aday adayı dosya aldı

 CHP, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin startını erken verdi. Seçimlere kala aday adaylık başvurularını almaya başlayan CHP'de hedef...

 

CHP, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin startını erken verdi. Seçimlere kala aday adaylık başvurularını almaya başlayan CHP'de hedef adaylarını erken belirlemek ve seçim çalışması için geniş zaman bulmak. Genel merkez tarafından yayınlanan genelgenin ardından aday adaylık resmi başvuruları 9 Temmuz'da başladı. 

  

346 PARTİLİ DOSYA ALDI

CHP Genel Merkezi'nin aday adaylığı koşullarını belirlediği genelgenin ardından 9 Temmuz tarihinde başlattığı aday adaylığı ile ilgili beklenen başvuru yoğunluğu yaşanmadı. Büyükşehir için şimdiye kadar 2, ilçe belediye başkan aday adaylığı için 32 kişi başvuru dosyasını aldı. Belediye meclisi aday adaylığı için ise 12 ilçede toplam 312 kişi başvuru dosyası aldı. Başvuru dosyasını alanlardan resmi aday adaylık başvurusu yapanların sayısı ise 100'ü geçmiyor.      

 

BÜYÜKŞEHİR'DE 2 ADAY ADAYI

Büyükşehir Belediyesi'ni iki dönemdir iktidar partisi AKP yönetiyor. AKP, Büyükşehir Belediyesi'nde yine favori görünüyor. CHP'nin hedefi ise Büyükşehir'i geri almak. CHP'de Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için şimdiye kadar resmi başvurularını yapan iki isim var. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir ve inşaat mühendisi Keramettin Gençtürk. Aday adaylık düşünen üçüncü isim ise Ardahan milletvekili Enrsar Öğüt. Öğüt, henüz resmi başvurusunu yapmadı.

 

32 BAŞKAN ADAY ADAYI  

Seçim çalışmalarına erken başlamasına rağmen istenilen aday adayı sayısına ulaşamayan CHP Kocaeli Örgütü'nde 12 ilçede toplam 32 belediye başkan aday adayı dosya aldı. Şimdiye kadar 17 aday adayı resmi başvuruda bulundu. Resmi başvuru yapan aday adaylar şunlar: Ercan Dalkılıç (Dilovası), Timur Koç (Çayırova), Nilgün Aydın, Yüksel Genç (Gebze), Hakan Tanta, Fatma Kaplan Hürriyet, Aysun Erenkaya (İzmit),  Muzaffer Yağız (Kandıra), Yaşar Sönmez, Ömer Hazer, Zümrüt Sevinç (Kartepe), Mustafa Uğurlu (Karamürsel), Hakan Savaş, Ayhan Mutlu (Derince), Yakup Törk (Darıca), Fahrettin Büyükoğlu, Turan Dumlu (Gölcük), Başiskele'de 1, Körfez'de 6 aday adayı var ancak resmi başvuru yapan henüz yapılmadı. 

 

312 MECLİS ADAY ADAYI 

CHP'de belediye meclis adayı olabilmek için şimdiye kadar 299 aday adayı başvuru dosyasını aldı. Başvuru dosyasını alan meclis üyesi aday adaylarının ilçelere dağılımı şöyle: İzmit (90), Derince (20), Körfez (28), Gebze (50), Gölcük (20), Karamürsel (8), Kandıra (7), Kartepe (7), Darıca (18), Çayırova (31), Dilovası (33). Başiskele ilçesinde meclis aday adaylığı için henüz başvuru yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.