CHP'de meclis adayları ‘fermuar sistemi' ile belirlenecek

CHP'de meclis adayları ‘fermuar sistemi' ile belirlenecek

 CHP İl yönetim kurulu toplantısı parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıdan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl başkanı...

 

CHP İl yönetim kurulu toplantısı parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıdan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl başkanı Yalçın Kuşkan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Parti içi çalışmalar ilgili bilgi veren Kuşkan, “Yerel seçim olduğu için gündem parti içine yönelik. Gebze adayımız 1 Aralık akşamı ön seçim ile belli olacak. Aynı hafta içinde Kandıra adayımız da belli olacak. Dolayısıyla CHP adaylarını demokratik bir yöntem ile en erken belirleyen parti olacak” dedi.

 

EĞİTİM İÇLER ACISI

Toplantıda ilçelerin yanı sıra Büyükşehirle ilgili çalışma yapacaklarını kaydeden Kandıra adayını il ve ilçe yönetimin belirleyeceğini kaydetti. Açıklamasına devam eden Kuşkan, “Hafta sonu Derince Limanı ile ilgili bazı görüşmelerimiz olacak. Pazar günü 24 Kasın Öğretmenler Günü. Eğitimin içler acısı olduğu bu günlerde öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Öğretmenlerin içinde bulunduğu sorunları çok iyi biliyorum” açıklamasında bulundu. 

 

ÇATIŞMALARIN OLMADIĞI BİR SEÇİM

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 5 il başkanı toplantısı ile ilgili değerlendirme yapan Kuşkan, “Çeşitli dokundurmalar olabilir ama bu kent adına yararlı bir şey. Bilgi alışverişinde bulunmak kent adına önemli diye düşünüyorum. Yerel seçim tansiyonu genel seçimden yüksek olur. İnşallah çatışmaların olmadığı bir seçim için arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bundan sonrada gerek olursa zamanı geldiğinde uygun şekilde bir araya gelebiliriz” ifadelerine yer verdi.

 

MECLİS ÜYELERİ İÇİN FERMUAR SİSTEMİ

 

Meclis üyesi adaylarını belirlemede ön seçim yapılacağını ifade eden başkan Kuşkan, “Meclis üyelerimizin büyük bir bölümü ön seçimle belli olacak. Ancak parti çalışmalarına katkı sağlamak için meclis üyelerinin bir kısmını alanında uzman kişilerden oluşturacağız. Bunun için fermuar sistemi uygulanacak. Listeler oluşturulurken bir sıra ön seçimle bir sıra tercihe göre oluşturulacak” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.