CHP'de iki kongre! Bir kavga bir istifa

CHP'de iki kongre! Bir kavga bir istifa

CHP'de devam eden il kongreleri olaylı geçiyor. Afyonkarahisar İl Başkanlığının 36. Olağan Kongresinde yaşanan "Devrimcilik" polemiği sonrası arbede...

CHP'de devam eden il kongreleri olaylı geçiyor. Afyonkarahisar İl Başkanlığının 36. Olağan Kongresinde yaşanan "Devrimcilik" polemiği sonrası arbede çıktı. İzmir'de ise yapılan seçim sonrası Yrd.Doç.Dr. Oktay Gökdemir zehir zemberek bir açıklamayla partiden istifa etti.

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın 36'ncı olağan kongresi önceki gün Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nın düğün salonunda yapıldı. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından görevi sona eren yönetim delegeler tarafından ibra edildi. Kongrede, eski İl Başkanı Yalçın Görgöz ile eski İhsaniye İlçe Başkanı Halil Ceylan arasında tartışma yaşandı.

''DEVRİMCİLİK BU DEĞİLDİR''

Halil Ceylan, 2014 mahalli idareler seçimlerindeki tavrından dolayı eski İl Başkanı Yalçın Görgöz’ü eleştirirken, 2014 seçimlerinde parti genel merkezi tarafından Afyonkarahisar'a 84 bin TL gönderildiğini aktardı. Halil Ceylan, ''16 ilçemiz var. Bu 84 bin liradan 5 bin lira para düşer. Bu para ilçe örgütlerine dağıtılsaydı ne güzel olurdu. İlçelerden gelirken arkadaşlarımız araba parası bulamadı. Devrimcilik bu değildir. Devrimcilik el kaldırmayla olmaz. Devrimcilik, mazlumun ve garibin yanında olmaktır, haram yememektir'' dedi. Konuşmaya yanıt vermek için kürsüye gelen Görgöz’e Divan tarafından söz verilmedi. Buna rağmen konuşmasını yapan Görgöz, ''Şahsi bir sataşma var. Sadece bir şey söyleyeceğim. CHP’nin bir kuruşuna halel getiren ve onu zayi eden şerefsiz ve alçaktır'' diye konuştu. Yalçın Görgöz konuşmasına devam ederken Halil Ceylan’ın oğlu Mehmet Ceylan, yerinden kalktı. Kürsüye giden Mehmet Ceylan, Görgöz'ün boğazına sarılıp kürsüden indirmeye çalıştı. Çıkan arbedeyi polis ve partililer araya girerek büyümesini engelledi. Daha sonra kongreye devam edilirken, tek listeyle seçime giren mevcut Başkan Kemal Demirkırkan yeniden seçildi.

İZMİR'DE TEPKİ İSTİFASI

CHP İzmir’de il kongresi geride kalırken Yrd.Doç.Dr. Oktay Gökdemir partiden istifa etti. Gökdemir, ilçe kongresinde Kasım Akdağ’a destek verip kazanan tarafta yer aldı ve il delegesi seçildi. Gökdemir, il kongresi sürecinde ilçe delegasyonunun destek kararı aldığı ve seçimi kazanan Deniz Yücen'e destek vermedi. Gökdemir, kongrde yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da sürece müdahalesi nedeniyle sert sözlerle eleştirdi. Ardından Facebook'ta açıklama yapan Gökdemir CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Özdemir'in açıklaması şöyle: "Bu patronaj ilişkilerini partide bitirmek için elimden geleni yaptım....Ama anladımki beyhude yorgunluk... Müthiş bir akıl tutulması...adam 2019 da koltuk değneği MHP'yi de yanına almış başkanlık seçimini ilk turda bitirecek biz 2019 da belediyeyi Aziz Kocaoğlu yönetsin derdine düşmüşüz...54 yaşındayım. ..30 yıllık öğretim üyesiyim...Bundan sonra karanlığa karşı bir akademisyen olarak mücadele edeceğim....An itibarıyla CHP'den istifa ediyorum...İstifa dilekçemi yarın hem ilçeme hem de genel merkeze göndereceğim....saygılarımla...."

CHPde iki kongre Bir kavga bir istifa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.