CHP ve İYİ Parti’de ittifak çatlağı!

CHP ve İYİ Parti’de ittifak çatlağı!

Gebze’de CHP’nin adayına destek vermesi beklenen İYİ Parti,  Gebze adayını resmen ilan etti. Bu durum ise Kocaeli’de iki parti arasında ittifak çatlağı olarak nitelendirildi.

indir-001.pngiyi_parti_vektorel_logo_mavi_zemin291017-07.png

Bilindiği gibi CHP ve İYİ Parti arasında 31 Mart seçimlerine dönük olarak bazı il ve ilçelerde seçime ittifak halinde girilmesi kararlaştırılmıştı.  Kocaeli’de ise Büyükşehir adayı İYİ Parti’ye bırakılmış, ilçelerde iki partinin anlaşmasına göre aday belirlenmesi kararlaştırılmıştı. Buna göre,  Gebze’de İYİ Parti’nin belediye başkan adayı çıkarmayarak CHP’ye destek vermesi söz konusuydu. Ne var ki geçtiğimiz hafta İYİ Parti Gebze adayının Burcu Çetinkaya olduğunu resmen ilan etti.  Bu durum ise CHP ve İYİ Parti arasında ki seçim işbirliğinde yeni bir çatlağa neden oldu.

SEÇİME TEK BAŞIMIZA GİRECEĞİZ

CHP Gebze ilçe başkanı Musa Yılmaz,  gelişmeleri değerlendirerek, “Partimizin adayı bilindiği gibi Recep Dursun olarak açıklandı ve biz çalışmalara çoktan başladık.  Seçim işbirliği ise iki partinin anlaşmasına bağlı olarak yürütülüyor.  Gebze’de biz ittifak arayışı olmadan tek başımıza seçime gireceğiz.  Çünkü ittifakın öteki tarafı da aynı şekilde kendi adayını bir süre önce açıklamıştı.  CHP olarak seçimi kazanacak güçtü olduğumuzu bir kez daha tekrarlamak istiyorum ”dedi.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise,  Kocaeli’de ittifak konusunda görüşmelerin sürdüğünü ifade ederek, “Gebze’de ittifak konusunda şuanda bir şey yok, eğer İYİ Parti aday çıkarmış ise onu onlara sormak gerekiyor.  Görüşmelerimiz devam ediyoruz”diye konuştu.

Haber:  Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.