İsmail Kadı

İsmail Kadı

CHP SIKI TAKİPTE...!

CHP SIKI TAKİPTE...!

 

Pazartesi güne CHP’nin basın toplantısı ile başladık.

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay başkanlığında yapılan toplantıya Kocaeli’nin batı yakasında bulunan ilçe başkanları ile birlikte milletvekilleri Haydar Akar, Fatma Hürriyet Kaplan, Tahsin Tarhan önemli değerlendirmelerde bulundular.

Konuşmacılar ağırlıkta AKP hükümetinin uygulamış olduğu politikaları eleştirdi.

Yaklaşan genel ve yerel seçimler konusunda CHP’nin yol haritası ile ilgili ip uçları verdiler.

Haydar Akar Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda birinci turda her siyasi partinin kendi adayı ile seçime gireceğini söyledi.

Ayrıca Kocaeli 10 yılda devlete 444 milyar vergi ödemiş buna karşılık almış olduğu yatırım %0.58 düzeyinde kalmış.

Tahsin Tarhan Dilovası Kömürcüler OSB ve İstiklal Marşı konusunda Büyükşehir Belediyesine yönelik eleştirilerde bulundu.

Dilovası Kömürcüler OSB’nin biran önce Dilovası’ndan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Bunun gerekçesini de “şehrin en yüksek tepesinde kömür deposu olmaz, üstelik hem çevreye kirlilik yayıyor hem de yeterli istihdam yapmıyor” dedi.

Fatma Hürriyet Kaplan ise yeni çıkartılan seçim yasası hakkında önemli bilgilendirmede bulundu.

İttifak yasası milli irade hırsızlığının önünü açtığını, vatandaştan kaçırılan seçim yasası seçmenin denetimini büyük ölçüde ortadan kaldırıldığını söyledi.

Bu eleştirilerin yanı sıra 18 Mart Çanakkale anma etkinliklerinde meclis başkanı İsmail Kahraman’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Çanakkale Anma Etkinliklerinde kadına ve kadın tiyatrocuların gösterisine engel olduğu için her gittiği yerde meclis başkanını halka ve kamuoyuna şikayette bulunduğunu ve bulunacağını ifade etti.

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise 28 Nisan’da Kayseri’de il başkanları toplantısında yerel ve genel seçimlerle ilgili ittifak veya diğer birliktelik konusunda daha net bilgileri kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.

Ayrıca gerek AKP’li Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe belediyeleri yerine getiremedikleri pek çok vaatte bulundukları ve bu vaatlerin hiç biri ortada olmadığını söyledi.

Bu kadar büyük bütçelerle daha çok hizmetler yapılabileceğini ifade etti.

Sonuç olarak CHP parlementoda yapmış olduğu muhalefeti yerel ölçekli yapamadığı bir gerçek.

Belediye meclislerinde görev yapan meclis üyeleri iktidarın uygulamalarından son derece memnun oldukları eleştirisi gündeme geldi!

CHP’li milletvekilleri artık bundan böyle her ay düzenli olarak Gebze, Çayırova, Dilovası, Çayırova’da vatandaşı dinleyecekler kamuoyunu bilgilendirici toplantılar düzenleyeceklerini ifade ettiler.

Geç kalınmış bir karar olmasına rağmen sokağa, vatandaşa dokunmak sorunlarıdinlemek  gündem oluşturmakta önemli bir adımdır.

Ne diyelim, siyasetçi geç de olsa vatandaşı ve sokağı hatırlaması önemli bir girişimdir.

Bu yazı toplam 8002 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Kadı Arşivi