CHP Nene Hatun’da yönetimden  Remzi Zurnacı meclise aday

CHP Nene Hatun’da yönetimden Remzi Zurnacı meclise aday

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Örgütü’nde belediye meclis üyeliğine aday adaylığı başvuruları hızlandı. Bugün CHP Darıca İlçe Nene Hatun Mahalle yönetiminden Remzi Zurnacı gerek mahalleli gerekse hemşerilerinin yoğun desteğiyle adaylık başvurusunda b

Zurnacı adaylık dosyasını İlçe Başkanı Gürer Yıldırım’a teslim ederken CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk de toplantı divanında kendisine eşlik ederek Zurnacı’ya destek için gelen partililere ve vatandaşlara seslendi.

26 yıl önce Gerze’den Darıca’ya göç etti

1975 yılında Sinop’un Gerze İlçesi’nde dünyaya gelen ve 1993’te Darıca’nın Nene Hatun Mahallesi’ne göç eden Remzi Zurnacı, bir fabrikada işçilik yapıyor. Evli ve üç çocuk babası Remzi Zurnacı’nın meclise aday adaylığı gerekçelerinden biri hemşerileri ile belediye ve belediye meclisi arasında köprü olabilmek. Zurnacı, Kocaeli Zirve’ye yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

Hemşerilerim biraz çekingen

“Sinoplular kendilerini ifade etmekte, isteklerini dile getirmekte çekingen bir yapıya sahipler. Şahsımda kendilerine hemşerilik ilişkisi üzerinden daha yakın birinin belediye meclisindeki varlığı, her anlamda kendilerini ifade etmeleri için önemli. Ben 12 yaşında babamı kaybettim. Bugün bulunduğum konuma bazı kişilerin desteğiyle geldim. O anlamda duygusal bir yapıya da sahibim.

Kentli kimliğimle tüm

Darıcalılar’ın adayıyım

Belediye meclisine aday adaylığım elbette sadece Sinoplu hemşerilerim için değildir kaldı ki aslolan kentli kimliğimizdir. O anlamda bir Darıcalı olarak tüm Darıcalılar’ın belediye meclis üyesi olmaya adayım. Siyaseten kişi bazlı değerlendirdiğimizde ise adayımız Yakup Törk’e güveniyor ve inanıyorum. Duruş bazlı değerlendirdiğimizde ise ilçemizin sosyal demokrat bir yerel yönetim anlayışına ihtiyacı var. İlçemizin hak ettiği belediyecilik yönetimine kavuşması için, katkıda bulunmak için aday adayıyım.”

Yaşar Şahin’in ardından mahalleden ikinci başvuru

Nene Hatun’dan daha önce parti üyesi Yaşar Şahin de başvuruda bulunmuştu. CHP Nene Hatun Mahalle Örgütü Başkanı ve İl Disiplin Kurulu Üyesi Kemal Taş, “Mahalle örgütümüzün yönetiminden meclis için şahsım dâhil olmak üzere başka aday adayı çıkmayacak. Yönetim olarak kendi aramızda yaptığımız değerlendirmede Remzi Zurnacı isminde uzlaştık.

İki mahalleli partili daha başvuru aşamasında

Öte yandan yönetim olarak meclis için mahallemizden başvuruda bulunan tüm partililerimize eşit mesafedeyiz. Bugüne kadar Remzi Zurnacı ve Yaşar Şahin başvurdu. İki arkadaşımız daha başvuru hazırlığında. Arkası da gelebilir. Biz mahalle yönetimi olarak tüm aday adaylarımıza eşit mesafedeyiz” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.