CHP Madımak’ı unutmadı

CHP Madımak’ı unutmadı

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, 2 Temmuz 1993’de 37 aydın ve sanatçının yaşamını yitirdiği Madımak katliamı ile ilgili olarak açıklama yaptı, “Madımak’ı unutmayacak ve unutturmayacağız”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay failleri hala yakalanmayan Sivas Madımak katliamının 26. yılı sebebi ile bir mesaj yayınladı. İl Başkanı Cengiz Sarıbay yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
“26 yıl önce ülkemizin birçok aydınının bir araya geldiği Sivas Madımak Oteli’nde yıllardır sönmeyecek bir yangın başladı. Halkı kin ve nefrete iterek sokaklara dökenler, her daim barıştan, hoşgörüden, kardeşçe yaşamaktan yana olan onlarca güzel yürekli insanı diri diri ateşe verdi. Madımak’ta başlayan yangın, idam cezasının kaldırılması sonrası 33 sanıktan 13’ünün serbest bırakılması, 7’sinin hala firari olması, yakalanamayan firarilerden birinin yıllar sonra Sivas’ta kendi evinde öldüğü ortaya çıkması ve dosyasının zamana aşımına uğrayarak düşmesi ve daha nice suçluları aklama çabaları bugün hala yüreklerimizi, toplumun vicdanını yakıyor. 26 yıldır süren bu ateşi bir nebze olsun dindirmek için hala milyonlarca kişinin adalet arayışı sürüyor. Bu ülkeye bağımsızlığını kazandırmak için kardeşçe omuz omuza canı pahasına savaşan Anadolu toprağının insanlarından bize miras kalan hoşgörüyü, barış dilini ret ederek toplumu kin ve nefrete sevk edenlerin amacı ülkemizi bölme amacından başka bir gaye gütmemektedir.
UNUTMAYACAĞIZ
 Bu kişilere karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir ferdi mücadelesini sürdürecek, kendi içinde barındırmayacak ve o suçluları da onları saklayanları da elbet bulacaktır. Madımak’ı unutmayacak ve unutturmayacağız. Yıllardır yüreğimizde sönmeyen yangına rağmen bizler asla ve asla onlar gibi kin ve nefretle hareket etmeyeceğiz. Ülkemizi ayrıştırıcı söylemlerden her daim koruyarak adaletin yerini bulması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bir daha böyle bir acının veya benzerlerinin yaşanmaması için hep birlikte hareket edeceğiz. Madımak katliamında yiten canlarımızı bir kez daha özlemle, hasretle ve minnetle anıyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.