“CHP barış sürecine katkı sunuyor, AKP engelliyor”

“CHP barış sürecine katkı sunuyor, AKP engelliyor”

  CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP’nin barış sürecine engel olmadığını tam aksine, demokratikleşme adına önemli çalışmalar...

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP’nin barış sürecine engel olmadığını tam aksine, demokratikleşme adına önemli çalışmalar yaptığını belirterek, “Ancak ne hikmetse AKP, bu yönde vermiş olduğumuz tüm kanun tekliflerini reddetti” diyerek asıl engelleyenin AKP hükümeti olduğunu ileri sürdü.

 

Önceki akşam CHP Çayırova ilçe örgütü tarafından düzenlenen Barış Süreci konulu panelde konuşan Milletvekili Kaplan, bir süre önce parti heyetiyle birlikte Doğu ve Güneydoğu’da gerçekleştirdiği Çözüm Süreci ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. CHP’nin barış sürecine engel olduğuna yönelik haksız eleştiri olduğunu ve böyle bir algı yaratıldığını ifade eden Milletvekili Kaplan, “Partimizle birlikte bir süredir Doğu ve Güneydoğu’da CHP’nin çözüm süreci ile ilgili düşüncelerini ve sunduğu katkıları anlatıyoruz. CHP çözüm sürecine katkı sunmuyor mu, engel mi diye soru işaretleri var onları gideriyoruz. Görüştüğümüz insanlar ayrı bir Kürt devleti istemiyor, barış ve demokrasi istiyor, anadilde konuşmak istiyorlar. Anadil evrensel, kültürel ve temel insan haklarındandır kimsenin yasaklamaya hakkı yok. Ancak Türkiye’de kamu alanlarında kullanılan resmi dil Türkçe’dir. İkinci bir resmi dil olursa ya federasyon ya da özerklik olur. Dünya üzerinde 2 resmi dil olan –kısmen Belçika hariç- ülke yok. İkinci resmi dil için henüz ülkemizde koşullar uygun değil. Biz CHP olarak anadili savunuyoruz ancak resmi dil Türkçe diyoruz” dedi.

 

KAYGILARIMIZ VAR

 

CHP olarak bu konuda 16 maddelik bir manifesto hazırladıklarını kaydeden Milletvekili Kaplan, “Seçim barajının kaldırılması, düşüncenin suç olmaktan çıkarılması, tutukluluk süresinin azaltılması gibi konularda kanun teklifi verdik ne yazık ki AKP hükümeti reddetti. Demokratikleşme adına hazırladıkları paketten ise sadece türbanın kamu alanlarındaki serbestliği çıktı. Biz CHP olarak diyoruz ki, barış olması için demokrasi, özgürlük ve adalet kavramlarının da olması gerekiyor. Hükümet, dış güçlerin katkısıyla bir adım attı. Bu dikilmiş fidanı yaşatmalıyız dedik ancak sonrasında ne olacak? Siz Kürtlerin haklarını vermediğinizde 2 yıl sonra ne olacak? Sayın başbakan bu konuyla ilgili kimseyle konuşmuyor. Barış süreci bizi mutlu ediyor ancak kaygılarımız var. Barışın kalıcı olması için demokrasi, toplumsal mutabakat ve adaletin herkese eşit uygulanması gerekiyor” şeklinde konuştu. Toplantıya CHP İl Yöneticisi Ahmet Özmet, Çayırova ilçe başkanı Rasim Meriç, Çayırova adayı Timur Koç, Darıca adayı Cengiz Hamşioğlu, CHP Çayırova Kadın Kolları başkanı Ayşegül Şiddetoğlu, Gençlik Kolları başkanı Cengiz Eroğlu ve partililer katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.