CHP adaylarını yoklama ile belirleyecek

CHP adaylarını yoklama ile belirleyecek

 Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olacakların beklediği oylama yapıldı. CHP PM'nin önceki akşam yaptığı olağan Parti Meclisi Toplantısı'nda CHP...

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olacakların beklediği oylama yapıldı. CHP PM'nin önceki akşam yaptığı olağan Parti Meclisi Toplantısı'nda CHP MYK'nın bir süre önce yayınladığı genelge de ele alındı. Genelgeye göre CHP belediye başkan aday adayı olmayı planlayan il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin 5-18 Temmuz 2013 tarihleri arasında görevlerinden istifa etmesi gerekiyordu.

İSTİFA EDİLECEK

Bazı PM üyelerinin itiraz ettiği bu genelde PM'de oylamaya sunuldu. Genelge Parti Meclisi'nin oylarıyla kabul edildi.  Buna göre CHP'den belediye başkan aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri 5-18 Temmuz 2013 arası görevlerinden istifa edecek.

Öte yandan CHP PM'de, belediye başkan aday adayı olacak kadınlar, gençler ve engellilerden başvuru ücreti alınmaması kararlaştırıldı. PM'de kararlaştırılan bir diğer konu ise adayların "eğilim yoklaması" ile belirlenmesi oldu. Buna göre belediye başkanı aday adayları seçim bölgelerinde yapılacak olan tüm üyelere açık 'eğilim yoklaması' ile belirlenecek.Ancak son kararı yine CHP MYK verecek, gerektiğinde 'merkezi atama' yöntemini kullanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.