CHP 4 Eylül’ü bekliyor

CHP 4 Eylül’ü bekliyor

CHP’de il ve ilçelerde kongre takvimi henüz netleşmedi. 4 Eylül’de Sivas’ta gerçekleşecek PM toplantısında kongre takviminin de açıklanması bekleniyor. Kulislerde çok isim geçiyor ama henüz, “Adayım” diyen olmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongrelerin takvimi henüz net olarak açıklanmazken dikkatler 04 Eylül’de Sivas’ta gerçekleşecek Parti Meclisi toplantısına çevrildi. CHP'nin eylül ayındaki PM toplantısının tarihi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı doğrultusunda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarınca 4 Eylül 1919'da gerçekleştirilen Sivas Kongresi'nin yıl dönümüne göre belirlendi.
YOL HARİTASI BELİRLENECEK 

Bu kapsamda, Kılıçdaroğlu başkanlığında Sivas'ta bir araya gelecek CHP yönetimi, ilk olarak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı yapacak. Kılıçdaroğlu, daha sonra PM üyeleriyle bir araya gelerek, gündemdeki iç ve dış gelişmeler ile partinin gelecek dönemdeki yol haritasına ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

GEBZE’DE ÜÇ ADAY
CHP Gebze İlçe Örgütü’nün kongresinde İlçe Başkanı Musa Yılmaz’ın başkanlığa yeniden aday olacağına kesin olasılık veriliyor. Kulislerde yoğun şekilde ismi geçen diğer iki isimse Gebze İlçe eski Başkanı Sedat Tatar ve il yönetim kurulu eski üyelerinden Hikmet Koçoğlu. 
DARICA’DA TAŞ VE TAYANÇ 
CHP Darıca İlçe Örgütü’nde Başkan Gürer Yıldırım geçtiğimiz aylardaki basın toplantısında ekip değerlendirmesinin ardından adaylık durumunun netleşeceğini söylemişti. Uzun süre Nene Hatun Mahalle başkanlığı da yapan il disiplin kurulu üyesi Kemal Taş ile Darıca Kadın Kolları eski başkanlarından Ebru Tayanç da ilçe başkan adaylığında ismi geçen partililerden.
ÇAYIROVA’DA SOYLUÇİÇEK
CHP Çayırova İlçe Örgütü’nde Başkan Çetin Hartamacı’nın başkan adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Hartamacı’nın karşısına rakip olarak Cihan Soyluçiçek’in çıkması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda da ilçe başkanlığa aday olan Soyluçiçek son yerel seçimde CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün SKM başkanlığını üstlenmişti.
DİLOVASI’NDA TEK ADAY 
CHP Dilovası İlçe Örgütü’nün kongresinde ise seçime yine mevcut başkan Kerem Aydemir’in başkanlığındaki tek listeyle gidileceği sanılıyor. CHP Parti Meclisi’nin 04 Eylül’de Sivas’ta gerçekleşecek toplantısında kongre takviminin de açıklanması bekleniyor. Bu sürecin ardından başkan adaylarının resmi açıklamalarda bulunacağı sanılıyor. Henüz adaylığını resmen açıklayan olmadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.